Prosjektet skal i følge Enova hjelpe både organisasjonen og brukerne å ta mer treffsikre valg, basert på datainnsikt.

– Denne avtalen er et viktig ledd i vår reise mot å bli en datadrevet organisasjon. Norge har satt seg ambisiøse klimamål, og vi skal bidra gjennom støtteordninger og råd om hvilke tiltak som gir størst effekt. Den nye dataplattformen vil gjøre dette arbeidet mer treffsikkert og effektivt, og det er viktig for at vi som samfunn skal lykkes, sier Atle Ruud, direktør for digital transformasjon i Enova, i en pressemelding.

– Dette er et utrolig spennende, men også krevende oppdrag, hvor vi får jobbet med både teknologi- og organisasjonsutvikling. I tillegg har Enova et samfunnsoppdrag som vi heier på, så dette var midt i blinken for oss. Vi er veldig glade over at forslaget vårt vant frem, og gleder oss til å jobbe sammen med Enova, sier Stine-Aileen Strand, kundeansvarlig i Kantega.

Enova er et statsforetak med hovedkontor i Trondheim, som investerer årlig fire til seks milliarder kroner i klima- og energitiltak i norsk næringsliv og offentlig sektor. Kantega er et IT-konsulentselskap med kontorer i Trondheim, Oslo og Bergen. Selskapet har ca. 200 ansatte.

Summen på avtalen er ikke kjent.