Det melder partene i en pressemelding onsdag kveld.

Avtalen ble inngått under sjømatmessen i Barcelona samme dag. Salmar plasserer seg sammen med Arctic Securities som hovedsponsorer, og bygger det som kalles «et helnorsk team med internasjonalt nedslagsfelt», som det heter i deres felles pressemelding.

Casper Ruud er i skrivende stund nummer fire på verdensrankingen og er blitt en av verdens ledende tennisspillere.

– Slik jeg ser det så er dette et drømmeteam i et samarbeid alle parter ser langsiktig på. Jeg kunne ikke ønsket meg det bedre for den videre satsingen, sier Casper Ruud.

Langvarig partnerskap

– Det betyr alt å ha sterke langsiktige partnerskap i ryggen for å lykkes i tennis, sier Ruud videre.

– Jeg synes det er givende å representere noe norsk og er stolt av å være fra Norge og den kulturen vi har her. Det er flott at norsk næringsliv ønsker å bidra og satse på norske utøvere. Jeg spiser selv mye laks, så det var et godt forslag da det kom på bordet. Det var noe jeg personlig ville gå videre med. Jeg er imponert over hva Salmar har bygget opp og fått til, sier han.

Skryter av ambisjoner

– Casper Ruud er en av de virkelig store idrettstalentene Norge og hans ambisjoner om å bli verdensener, sammenfaller godt med Salmars globale satsning og ambisjonsnivå. Han har en utrolig arbeidsmoral og han snur alle stener i jakten på perfeksjon. Det kan vi like. Casper har også en profil og en standing på den globale tennisarenaen som blir lagt merke til. Vi er utrolig glade for å kunne følge Caspers satsning, sier Frode Arntsen, konsernsjef i Salmar.

Samarbeidet er kanskje ikke overraskende. Ruud samarbeider fra før med Gustav Magnar Witzøe. Tennisspilleren er ambassadør i Witzøe-stiftelsen «W Initiative».

Det er ikke oppgitt hva avtalen betyr i kroner og øre.