Etter de nye restriksjonene som følge av kraftig vekst i smittetallene, opplever både barer og restauranter en nedgang i både antall transaksjoner og transaksjonsbeløp, melder banktjenesten Vipps i en pressemelding mandag.

Kommersiell leder Vegar Heir i Vipps viser til ferske tall som slår fast at trenden fortsetter: - Hvis man sammenligner fredag og lørdag denne helgen med 26. og 27. november, helgen før nedstengningen, ser vi et stort fall i bruken av Bankaxept-kort. Barer hadde en nedgang på 44 prosent i antall transaksjoner og en nedgang på 36 prosent i transaksjonsbeløp. Restaurantene hadde også en negativ utvikling, men her var nedgangen litt lavere med 23 prosent færre transaksjoner og 14 prosent nedgang i transaksjonsbeløp, sier Heir.

Behovet for alternative betalingsmåter som reduserte kontakten mellom ansatte og gjester, er grunnen til at QR-kodene har funnet sin plass på mange gjestebord. Helgens tall viser en kraftig oppgang når det gjelder folk som betaler med Vipps på mobilen, noe Vipps tilskriver behovet for mindre kontakt mellom folk.