- Jeg er svært stolt og beæret over å bli spurt om å bli øverste leder i Speilsalen, etter å ha vært Head Chef nå i fire år føler jeg meg klar. Vi har et fantastisk dyktig team i Speilsalen med mange enere som sammen utgjør forskjellen både på kjøkkenet og i salen. Speilsalen skal fortsette i det gode sporet vi er i, samtidig som vi skal ta nye steg og jobbe hardt for å bli enda bedre enn før. Jeg gleder meg veldig til å fortsette på den reisen vi har startet, sier Håkon Solbakk i en pressemelding.

Håkon Solbakk (31) er opprinnelig fra Nærøysteine, et fiskevær ved Abelvær i Nord-Trøndelag. Han har meritter fra en lang konkurransekarriere og ble nylig nordisk mester i kokkekunst med 1. plass i konkurransen Nordic Chef of the Year i 2022.

- Som leder jobber Håkon effektivt med teamet i Speilsalen. Han har sammen med Christopher vært med på å bygge opp en fantastisk vinnerkultur. Håkon er en lagspiller som brenner for å utnytte råvarer på nye og spennende måter som fører til mat med tydelig identitet, sier Arild Sjødin hotelldirektør på Britannia Hotel i samme pressemelding.

Første stjerne

Håkon Solbakk har vært kjøkkensjef i Speilsalen siden oktober 2019 og var med på å få restaurantens første stjerne i Guide Michelin på hjemmebane i Trondheim i februar 2020.

Håkon deltok også i det forrige uttaket til Bocuse d’Or og kom på 2. plass i den prestisjefylte Årets Kokk-konkurransen i Norge i 2021. Han har tidligere vært en del av Det Norske Kokkelandslaget i seks år.

- Jeg er veldig glad for å kunne overlate roret til Håkon som jeg har jobbet med i mange år og som kan videreutvikle det vi har bygget opp sammen. Håkon har vært en svært viktig del av teamet og suksessen vår i Speilsalen så langt, og det er derfor helt riktig at det nå er nettopp han som overtar ansvaret for restauranten, sier Christopher Davidsen.

– I de beste hender

Speilsalen er en av flere restauranter på Britannia Hotel. Christopher Davidsen startet på Britannia Hotel ett år før dørene for det nyoppussede hotellet åpnet i april 2019. Han har hatt ansvaret for Speilsalen, som midt i pandemien ble kåret til Norges beste restaurant og som også har vunnet The Nordic Prize i 2022.

- Speilsalen er i de beste hender med Håkon og resten av det svært dyktige teamet som jobber på aller høyeste nivå der hver dag. For min del er timingen nå riktig til å gjøre andre spennende oppdrag fremover, sier Christopher Davidsen, som ikke sier hva han skal gjøre videre.

- Jeg vil gjerne takke hele teamet som har vært med på reisen under min tid i Speilsalen og også gi en stor takk og honnør til Odd Reitan og ledelsen for muligheten og alt jeg har lært og fått oppleve i tiden på Britannia Hotel, avslutter Christopher Davidsen.

Christopher Davidsen gir seg i Speilsalen. Foto: Mariann Dybdahl / Adresseavisen

Toppsjef-bytte

Davidsen er ikke den første profilen som slutter på Britannia. Hotelldirektør Mikael Forselius var med som sjef siden i februar 2017, og etablerte Britannia som et femstjernershotell, tok imot michelinstjerne og Justin Bieber som gjest. I september ble det kjent at han ga seg.

Arild Sjødin tok deretter over som administrerende direktør ved Britannia Hotel, og han begynte i jobben 1. mars.