I dag sendes det ut permitteringsvarsel til 138 ansatte i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier. I løpet av disse fem årene har vi fått med oss mange fantastiske mennesker. Det er vondt å måtte ta disse grepene. Samtidig kjemper vi for å gi dem tilbake jobbene så snart som mulig, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl.

Forbereder ankesak

Easee mottok torsdag kveld beskjed fra den svenske forvaltningsretten i Karlstad at det ikke vil bli innvilget en midlertidig forføyning av salgsforbudet. Easee fortsetter dermed den ordinære ankeprosessen.

Salgsforbudet er kun gjeldende i Sverige og vil kun bli gjeldende i andre EU/EØS-land etter at de respektive EU-landene har iverksatt og konkludert i egne tilsynsprosesser. Det har de 90 dager på seg til å gjøre, opplyser Easee.

– Vi forbereder nå ankesaken. Å finne løsninger som trygger både selskapet og alle ansatte på kort og lang sikt er vår hovedprioritet akkurat nå, sier styreleder Rita Bach Omdal.

Feil og mangler

De ansatte ble fredag i forrige uke orientert om at det ble satt i gang en permitteringsprosess.

Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. Blant annet dreier det seg om manglende jordfeilbrytere.

Easee fremholder at laderne er trygge å bruke.