For litt over 3 år siden lanserte Petter Northug og selskapet Brand Assist merkevaren Northug med sin første kolleksjon sportsbriller. Lørdag åpnet historiens aller første Northug butikk i Bogstadveien i Oslo.

– Selv om skikarrieren min bare så vidt har begynt, er utviklingen av Northug merkevaren minst like viktig for meg. Når jeg en gang langt inn i fremtiden skal legge bort skiene, vil det være fint å kunne legge dem på butikkhylla, sier Northug i en pressemelding.

Selv med egen butikk vil det meste av salget fremdeles skje gjennom etablerte sportsbutikker og nettbutikker, opplyser han.

Utvikler merkevaren

- Som selskap jobber vi hele tiden med å utvikle kundenes opplevelse av Northugmerkevaren. Med egen butikk har vi full kontroll på hvordan denne opplevelsen. I tillegg får kundene mulighet til å gi oss direkte tilbakemeldinger, noe som vil være viktig i det videre arbeidet utviklingen av merket, sier Jon Inge Gullikstad som eier selskapet Brand Assist sammen med Petter Northug.

I tillegg til å føre det aller siste av Northugklær og -sportsbriller har butikken også gitt plass til noen av troféene fra Petter Northugs lange skikarriere. I butikken finner man både verdenscup krystallkule og VM- og OL-medaljer.

Samtidig som han åpner butikk, kom beskjeden om at han forlater Oslo.

- Jeg legger ut leiligheten for salg fordi jeg er mye på farten og reiser mye både gjennom jobb og min egen langløpssatsing, sier Petter Northug til Adresseavisen.

36-åringen bekrefter at han selger leiligheten sin i Vika i Oslo.

Den 63 kvadratmeter store leiligheten har en prisantydning 7,2 millioner kroner.