I Rogaland betalte bilistene i snitt 4.984 kroner, viser en oversikt fra bompengeselskapet Fremtind Service , som utsteder autopass.

– Åtte av de ti kommunene med høyest bompengebetaling er i Rogaland og Vestland fylke, sier kommersiell direktør Svein Skovly.

– Helt på topp finner vi Strand kommune i Rogaland hvor gjennomsnittlig bompengebetaling var på 9.088 kroner.

Bilister i Møre og Romsdal betalte minst ifølge oversikten, men det faktiske tallet kan være høyere fordi mange kan ha valgt andre betalingsløsninger for fergene, ifølge Skovly.

Bilistene i Trøndelag la igjen tredje mest penger i bomstasjonene i 2022, viser samme oversikt. Her brukte hver bilist i snitt 3844 kroner på bompenger.

Foto: Skjermdump Fremtind

Fremtind Service har også sett på hvordan bompengebelastningen er for de som bor i de femten største byene. Her er det store forskjeller, men gjennomgående betaler byboerne litt mer i bompenger enn de som bor i andre deler av landet, 32 kroner per år. Oslo og Stavanger/Sandnes troner på toppen av byoversikten med henholdsvis 6161 kroner og 5808 kroner per år.

Trondheim befinner seg på syvendeplass, med 4584 kroner innbetalt per bilist.

Endringer på lista

- Nederst på lista finner vi Tromsø, men det er en plassering som helt sikkert vil endre seg i 2023. I Tromsø startet de med bompengeinnkreving 5. januar i år. Frem til sist sommer måtte også Tromsøbilistene betale en ekstra drivstoffavgift som naturligvis ikke er med i våre tall, sier Svein Skovly, kommersiell direktør i Fremtind Service i en pressemelding om tallene.

- Ålesund rykker nok også oppover på lista neste år siden bompengeinnkrevingen der startet 22. august 2022.

Når vi ser bort i fra Tromsø så er Drammen byen med minst bompengebetaling.

Foto: Skjermdump Fremtid