Aqua Nor-Konferansen på Clarion Hotel Trondheim mandag 21. august har temaet “More food from the oceans. Contributing to the green shift through expanding aquaculture production”, melder arrangøren i en pressemelding. CEO for Aqua Nor, Kristian Digre, kaller arrangementet «verdens største og viktigste teknologimesse innen aquakultur».

Matsikkerhet og bærekraft står nemlig i fokus under årets messe. Årets Aqua Nor har hatt rekordstor pågang fra utstillere, melder arrangøren, og messeområdet er utvidet med over 1000 kvadratmeter i Trondheim Spektrum. Det er forventet rundt 30 000 besøkende til årets messe.

Det er over 600 utstillere som presenterer ulike løsninger på muligheter og utfordringer i havbruksnæringen. I en digital messeplattform vil man dessuten se nærmere på ulike løsninger innen teknologi, helse og bærekraft. For i tillegg til alle som besøker Aqua Nor fysisk er det mange tusen over hele verden som følger messen digitalt.

I tillegg til selve messen, fagprogrammet og de sosiale møtestedene arrangeres Aqua Nor Youth for første gang. Det skjer på Brattøra, hvor det er ventet over 800 skoleelever tirsdag og onsdag i messeuken. Målsetningen med arrangementet er å formidle kunnskap om havet på en fengende måte, samt pirre nysgjerrigheten hos de unge. Det forventes også over 1000 studenter på årets Aqua Nor, opplyser arrangøren.