Da blir spotprisen på strøm på 2,533 kroner per kilowattime, moms og avgifter ikke medregnet, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg kommer moms, elavgift, enovaavgift og nettleie.

Også mellom klokken 9 og 10 er det ventet høy strømpris i Sørøst- og Sørvest-Norge. Da vil spotprisen ligge på 2,364 kroner per kilowattime, før den vil synke utover dagen.

Kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Lyse sier at den høye strømprisen har flere årsaker.

– Det er lite vind i Europa. Dessuten er det lavere temperaturer i Norden, noe som gjør at flere velger å varme opp husene med strøm, sier Veggeland til avisa.

Pressekontakt Stina Johansen i Nord Pool sier at spotprisene mandag morgen trolig er blant de høyeste som er registrert i Sørøst- og Sørvest-Norge noen gang.

Billigere i Midt-Norge

Mens store deler av Norge raser mot høye strømregninger er strømprisen for strømforbrukere i Midt-Norge svært lav i forhold til andre steder i Norge. Mandag morgen var prisen for Trondheim nede i 9,29 øre per kWh.

Den rekordlave prisen skyldes mye vind og stor kraftproduksjon på kysten. Det er også begrensninger på kapasitet for strømutveksling mellom landsdelene i Norge, som er en av grunnene til at prisene svinger så mye mellom landsdelene.

– Det er ikke mange uker siden vi snakket om rekordhøye strømpriser, også her i Trøndelag. Men det vi ser nå er at strømprisen svinger mye mer enn før.

Det sa konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi, Stig Tore Laugen til MN24 på fredag.

Europeisk prisvekst

Strømprisene i Norge påvirkes av en rekke faktorer. Informasjon fra NVE viser at fyllingsgraden i norske vannmagasiner fortsatt er ganske lav, tross noe mer nedbør i høst enn i sommer.

Det er også skrikende mangel på energi i Europa, og siden Norge til en viss grad er en integrert del av det europeiske markedet, så påvirkes nordmenn også av krigen om billigst mulig energi i hele Europa.