- Utrolig spennende at et så tradisjonsrikt norsk produkt som fenalår nå får enda større innpass på det kresne franske markedet. At et langtidsmodnet lammelår fra Stranda nå gjør suksess i Frankrike, det er vi stolte av, sa landbruks- og matminister Sandra Borch ,da hun var til stede på signering av eksportavtalen mellom Fenalår fra Grilstad og den franske grossisten Masse i Lyon.

Spesialisert familiebedrift

Masse er en fjerde generasjons familieeid bedrift, som har spesialisert seg på å selge høykvalitetsvarer i det franske markedet.

Avtalen er et forpliktende samarbeid i salg og markedsføring av merkevaren Tind Premium spekeprodukter primært inn mot det franske Horeca-markedet. Hovedproduktet vil være fenalår fra Norge, Tind marinert & Speket Lammelår. Avtalen som ble signert er mellom selskapet Massè, Lyon og Grilstad AS / Tind Stranda.

Skal øke salget

- Vi er svært glade for denne avtalen, og håper den vil øke salget betraktelig i det franske markedet. De siste årene har vi doblet eksporten, franske forbrukere vil virkelig ha norsk fenalår. For oss har det vært avgjørende at vi først fikk en beskyttet geografisk betegnelse (BGB) i Norge og så fikk denne godkjent som en Indication géographique protégée (IGP) i Frankrike. Dette merket dokumenterer sammenhengene mellom kvalitet og opprinnelse, og det er avgjørende for å lykkes i et kresent fransk marked, sier Svein Andreassen fra Tind og Per Berg fra Fenalår fra Norge.