Enterprise går sammen med Sulland Holding, gjennom selskapet Autoplan, om den norske satsingen.

– Enterprise har lenge sett på det norske og skandinaviske markedet som interessant. Med Sulland Holding og Autoplan, har vi funnet en sterk samarbeidspartner som vil bidra til at Enterprise kan ta en ledende posisjon i det norske markedet, uttaler Ole Grønvold, Country Manager for Enterprise Rent-A-Car i Norge og Sverige, i en pressemelding.

Enterprise oppgir selv at de er verdens største bilutleie- og mobilitetsselskap. Selskapet finnes i over 100 land, med mer enn 9500 utleiesteder.

Åpner i Trøndelag

Enterprise åpnet sin første virksomhet i Norge (Oslo Lufthavn) i oktober 2019, mens avdelingene i Bergen og Stavanger åpnet 1.september i år. Gjennom samarbeidet med norske Sulland Holding, kommer ytterligere utvidelser av stasjonsnettverket i tida fremover.

I løpet av høsten, skal det åpnes kontorer ved flyplassene i Trondheim, Bodø, Harstad og Tromsø. I tillegg vil det etableres stasjoner hos Sullands bilforhandlere i samme område, samt på Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer og Otta.

– Gjennom Sulland får vi en strategisk partner med målsetting om å være best i klassen på kvalitet og service. Vi sikrer oss et landsdekkende nettverk som gjør at vi raskt kan tilby bilutleie til byer over hele landet. Begge parter sikrer dessuten stordriftsfordeler som våre kunder får nyte godt av gjennom meget konkurransedyktige priser, sier Grønvold.

Sulland Holding er et familieeid selskap som omsatte for 7,28 milliarder kroner i 2021 og har 1200 medarbeidere i 22 ulike byer fra nord til sør i Norge.

I tillegg til 38 bilforhandlere som representerer 12 ulike bilmerker, så driver selskapet også med profesjonell billeasing, eiendom og bilimport.

– Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet, og tilby verdensledende bilutleie med Enterprise i det norske markedet, sier Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland Holding.