Avtalene er på til sammen ca. 12 000 kvadratmeter, og Innovasjon Norge, Trondheim Tech Port og Trondheim Torg er blant de nye leietakerne, melder selskapet i en pressemelding.

Trondheim Torg, et datterselskap i DnB-konsernet, har signert avtaler som utgjør mer enn 10 000 kvadratmeter fordelt på tre ulike eiendommer i byen. Avtalene omfatter 5540 kvadratmeter i byggetrinn to av Entras nybygg i Holtermanns veg 1-13, 2450 kvadratmeter i Prinsens gate 1 og 2440 kvadratmeter i Kongens gate 87.

Kongens gate 87 var opprinnelig byens politistasjon i 30 år og er en velkjent adresse i Trondheim. Entra i ferd med å fullføre en fullstendig oppgradering av eiendommen til topp moderne kontorlokaler. Bygningen har ikke vernestatus, men Entra har hatt en tett dialog med Byantikvaren om rehabiliteringen.

Vil skape innovasjonsmiljø

Innovasjon Norge og Trondheim Tech Port har signert avtaler for leie av kontorlokaler i byggetrinn to av Entras utviklingsprosjekt i Holtermanns veg 1-13 på Elgeseter. Partene vil ha tilhold i samme etasje og leier rundt 800 kvadratmeter i det som er et av de mest attraktive områdene i byen for teknologi- og kunnskapsbedrifter.

– Området rundt Holtermanns veg vil bli et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge og Trondheim med NTNU, NRK, Sintef og St. Olavs hospital som nærmeste naboer. Innovasjon Norge og Trondheim Tech Port vil forsterke miljøet ytterligere. Her bygger vi et åpent kvartal fullt av møteplasser, for å legge til rette for innovasjon og kunnskapsdeling, sier leder for Entra i Trondheim, Stine Hostad i Entras pressemelding.

Prosjektet i Holtermanns veg er Entras største utviklingsprosjekt i Trondheim med totalt mer enn 48 000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer. Første byggetrinn på 11 700 kvadratmeter ble ferdigstilt i 2020. Byggetrinn to er på 20 900 kvadratmeter, og de første leietakerne flytter inn i første halvår av 2023.

Byggetrinn tre blir igangsatt i løpet av første kvartal 2023, med forventet innflytting i løpet av 2025. Prosjektets siste byggetrinn medfører ytterligere 15 500 kvadratmeter med arealer, hvorav rundt 9600 kvadratmeter vil være forbeholdt NRK Trøndelag.

Toldboden fulltegnet

På Brattøra har Entra inngått en ny leieavtale på 650 kvadratmeter, med varighet fra tredje kvartal 2023. Moderniseringen av Toldboden gjøres i tett dialog med Byantikvaren, opplyser Entra.

Brattørkaia 13b har arkitekturhistorisk verdi, og rehabiliteringen er et eksempel på vern gjennom bruk. Toldboden ligger lengst nordøst i rekken av Entra-eiendommer på Brattørkaia. Eiendommen på cirka 6100 kvadratmeter er det siste bygget som ferdigstilles av Entras utbygging av det tidligere lukkede kaiområdet.