Release AS, som eier Teknikmagasinet i Norge og Sverige, er konkurs. 150 ansatte i Norge blir berørt.

Årsaken er krevende markedsforhold og fallende etterspørsel. Besøket var lavere og salget dårligere enn forventet i andre halvdel av fjoråret.

Det skriver selskapet i en pressemelding gjengitt av HandelsWatch.

– Jeg synes dette er veldig trist. Det gikk bra, men ikke bra nok, sier butikksjef Simen Solheim på City Syd.

Han har ennå ikke fått noen ordre om å stenge dørene på Teknikmagasinets eneste trønderske butikk. Han vet ikke hva som skjer videre. Hvis nye eiere vil overta, kan navnet og butikkene leve videre.

138 berørte

Administrerende direktør André Sjåset i kjedens eierselskap Release sier dette er en trist dag.

– Fokuset vårt nå er først og fremst å ta vare på de ansatte. Vi har jobbet hardt for å unngå dette utfallet, men det er dessverre klart at den svake markedsutviklingen har gjort omstillingsprosessen vi var inne i langt mer krevende enn forutsett, sier Sjåset i pressemeldingen.

Styret ba torsdag Oslo tingrett om å slå selskapet konkurs. Advokat Nils Holger Koefoed har fått jobben som bostyrer.

– Jeg har akkurat fått denne saken på pulten min, men det stemmer det. Det dreier seg om 25 butikker og 138 ansatte, sier han til E24.

Satset nytt

Kjeden gikk først konkurs i 2020, og ble da kjøpt opp av svenske Ambia Trading Group - som igjen solgte til Matera Retail Group i desember samme år.

Teknikmagasinet ble så kjøpt opp av mobilselskapet Release i 2022, med tidligere Onecall-sjef Øistein Eriksen i spissen. Det skriver Tek.no.

Den gang var budskapet at Teknikmagasinet blant annet skulle styrke innsatsen på reparasjon av mobiler og også begynne å selge brukte telefoner.

Butikksjef Simen Solheim sier denne delen av driften har gått bra, og at butikken har slitt med å få inn nok brukte nettbrett.