«Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for resultatene får hun to millioner kroner og verdiprisen Årets Ladejarl 2023», skriver Reitan-konsernet i en pressemelding.

Reitan sier at vinneren av Årets Ladejarl 2023 utmerker seg for sitt verdibaserte arbeid for å gi innvandrere og flyktninger mer kunnskap om helse, kultur og rettssikkerhet som bidrar til inkludering og mangfold.

- Årets vinner bygger tillit i samfunnet og selvtillit hos enkeltindivider. Rabia Kahn viser sterk dedikasjon, omsorg og respekt. Hun brenner for at alle skal ha nødvendig kunnskap og likeverdig tilgang i det norske samfunnet vårt, uttaler Odd Reitan om prisen.

Prisutdeler Odd Reitan med Rabia Kahn i bakgrunnen. Foto: Reitan

Kom som flyktning

Rabia Kahn kom til Norge som flyktning i 2004 og har siden engasjert seg i å gi informasjon og veiledning til innvandrere. I 2017 etablerte hun Internasjonal Velferdsforening.

- Tusen takk, prisen er viktig for alle som jobber med inkludering og likeverdighet. Innvandrere møter ofte mange utfordringer og misforståelser på grunn av mangel på kunnskap, språk og kulturelle barrierer når de kommer til Norge. Kultur- og språkbarrierer kan føre til mange misforståtte møter, særlig med helsesektoren. Prisen blir et bevis på at arbeidet vi legger ned er nyttig, sier Rabia Kahn i samme pressemelding.

Juryen for Årets Ladejarl består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, eiendomsutvikler Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Årets Ladejarl i 2022 ble Karen Dolva. Blant tidligere vinnere kan nevnes Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista) og skøytelegende Johann Olav Koss.