Kapasiteten økte med 13 prosent sammenlignet med måneden før.

Passasjertallet i mai er en økning på cirka 350 prosent fra samme måned i 2021. SAS økte samtidig kapasiteten med 200 prosent fra samme periode. Kabinfaktoren, som sier hvor fulle flyene var, var på 71 prosent i mai. Det er en økning på 35 prosentpoeng fra mai i fjor.

SAS-sjef Anko Van der Werff sier i en melding fra selskapet at SAS fortsetter å øke virksomheten. Sommeren er tradisjonelt sett høysesong men SAS har tatt grep for å møte utfordringene flybransjen står overfor.

Det er tidligere kjent at SAS kutter 4.000 flyginger i mai, juni, juli og august. Dette ble gjort for å skape robusthet og forutsigbarhet i sommerprogrammet, understreker pressesjef Tonje Bjerve Sund overfor NTB.

Selv om SAS opplever vekst i antall passasjerer, utelukker ikke Sund at det kan oppstå flere enkeltkanselleringer i sommer enn de selskapet allerede har varslet.

– Vi har allerede kansellert flere avganger på forhånd. Dette er en liten andel av totalen, men naturligvis leit for dem det gjelder, selv om de aller fleste av disse er booket om til flyginger samme dag. Det kan likevel forekomme flere enkeltkanselleringer i sommer som følge av vær, teknisk eller sent innkommet crew fra andre destinasjoner, sier Sund til NTB.

Hun sier målet er at alle fly skal gå som normalt, og at det i stor grad vil skje.

– Likevel kan det oppstå enkelttilfeller grunnet den vanskelige situasjonen hele flyindustrien nå står i, der køer på én flyplass kan føre til forsinkelser andre steder i systemet, sier Sund.