Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea. Foto: Ikea.

Kjempeoverskudd for Ikea - takker for at de fikk holde korona-åpent

IKEA Norge annonserte i dag et sterkt resultat for regnskapsåret 2020, med et driftsresultat på 445 millioner kroner.

Ikeas regnskapsår 2020 går fra 1. september 2019 til 31. august 2020), og innebærer en vekst på 5,3 prosent sammenlignet med fjoråret, melder Ikea i en pressemelding.

Den svenske giganten med varehus også i Trondheim, skriver videre at samfunnsendringene med koronaen, økte interessen for å skape et bedre hjem med gode løsninger, og dermed også interessen for IKEA.

- Vi er stolte og glade over at vi leverer gode resultater for andre året på rad, og er utrolig takknemlige for at vi fikk lov til å holde varehusene åpne mens store deler av landet var stengt ned, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Økt salg av erotikk på nett

Bonus til ansatte

Helse og sikkerhet for 3100 medarbeidere og kunder har vært IKEAs høyeste prioritet under pandemien, skriver selskapet, som også kan betale ut en bonus til ansatte etter dette året.

Det har vært rundt 10 millioner besøk i Ikeas varehus, men som så mange andre har Ikea sett at koronapandemien bidro til økt netthandel og raskere bruk av nye digitale løsninger. Samtlige av IKEAs varehus så en vekst i regnskapsåret 2020, og netthandelen vokste med nærmere 50 prosent. Det har også vært rundt 50 millioner besøk til IKEA.no i perioden.

Støtte-fond

Ifølge selskapets pressemelding har pandemien bidratt til å forsterke selskapets fokus på bærekraft, og nærheten til lokalmiljøet. Ikea opprettet blant annet et «emergency relief fund» for å støtte ulike initiativer over hele landet i forbindelse med pandemien.

LES OGSÅ: Nordmenn vil betale mer for lokal mat og drikke