Bilnyhet:

Nordmenn har sikret seg verdens raskeste serieproduserte bil

Om de bor i Midt-Norge vites ikke, men noen nordmenn skal allerede ha sikret seg bilen som fabrikanten hevder er den raskeste serieproduserte i verden.

Råtass: Mercedes-AMG GT Black Series Foto: Mercedes-Benz AG

Den nye Mercedes-AMG GT Black Series oppnådde ifølge Mercedes en offisielt målt og sertifisert tid på 6: 43, 616 minutter på den 20,6 kilometer lange banen Nürburgring Nordschleife. Det plasserer nye GT Black Series i toppgruppen av gatelovlige "sportsbiler", og nummer én blant de fullstendig umodifiserte modellene, hevder importøren.

- Mercedes-AMG har de siste årene opplevd en eksplosiv salgsvekst i Norge og med dagens rekordannonsering er derfor ikke overraskende at etterspørselen etter GT Black Series er skyhøy. VI har jobbet hardt med fabrikken for å sikre oss så mange biler som mulig og selv om de er få i tallet, kan jeg bekrefte at denne unike bilen blir å se på norske skilter i nær fremtid, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik blir Kias nye Sorento

GT3-sjåfør

For å sette den nye rekorden brukte Mercedes GT3-fører Maro Engel, og hele arsenalet av tilpasninger og teknologi som fins. AMG GT Black Series-kunder kan ifølge importøren også benytte seg av alle disse innstillingene og variasjonene, da bilen er fullstendig standard.

Følg MN24 på Facebook

- Det var en virkelig imponerende tur, sa fører Maro Engel etter å ha fullført rekordrunden.

- Med hastigheter på opptil nesten 270 km/t i Kesselchen-delen av banen eller godt over 300 km/t på den lange Döttinger Höhe straight, er AMG GT Black Series betydelig raskere enn GT3-racerbilen min, skal han ha sagt etterpå.

Måling av nøytrale eksperter

De raske rundetidene som er oppgitt skal ha blitt nøyaktig målt av nøytrale eksperter og en uavhengig notarius sertifiserte også kjøretøyets tilstand samt målingene. Den raske runden kan sees her på Youtube.

LES OGSÅ: Opel med ny look