Det selges mindre bensin og diesel i Norge

Salget av bensin til bil gikk ned med 11,8 prosent i november, sammenlignet med samme måned i fjor. Prisene har også gått ned.

Det selges mindre bensin og diesel i Norge. Foto: Morten Antonsen

Også salget av diesel gikk ned, ifølge nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

I november ble det solgt 67 millioner liter av det som kalles bilbensin, noe som er ni millioner liter mindre enn i samme måned i fjor, mens salget av det som kalles autodiesel gikk ned med ti millioner liter og endte på 232 millioner liter. Det innebærer en nedgang på 5,4 prosent sammenlignet med november 2019, ifølge SSB.

LES OGSÅ: Elbilsalget til værs, NAF urolig for ladekapasitet

Det samlede salget av bilbensin og autodiesel har gått ned med 5,5 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor, viser tallene fra SSB.

Totalt ble det solgt 548 millioner liter med petroleumsprodukter i november, mot 654 millioner liter i november 2019, en nedgang på 16,2 prosent.

Samtidig som det er nedgang i salget av autodiesel og bensin, så er begge deler blitt billigere. Snittprisen pr. liter autodiesel var på 12,58 kroner i november i år, mot 15,16 kroner i samme periode i 2019. For bensin var tallet henholdsvis 13,56 kroner og 16,01 kroner.

Les flere bilsaker på MN24 her