Her er Audis nye elektriske råskinn

Mandag presenterte bilfabrikanten Audi e-tron GT, en bil som kalles en milepæl for bilkonsernet.

Audi e-tron GT ble lansert mandag. Foto: Audi

Som navnet tyder på: Det er en nykomling i e-tron-familien som nå er lansert. Audi selv bekjentgjorde mandag at e-tron GT har mer enn 488 km rekkevidde (WLTP), og mulighet for ekstremt hurtig lading med inntil 270 kW.

Billig er den ikke. Bilen lanseres i to utgaver våren 2021: Audi e-tron GT og Audi RS e-tron GT. Prisen i Norge starter på 899 900 kroner, levert i Oslo. Bestillingene kan gjøres fra 18.februar, melder importøren.

- Helhjertet satsing

– Helt siden konseptbilen ble vist for første gang i 2018, har vi sett fram til dagen i dag. Det er utvilsomt stor dag for oss, og premieren på Audi e-tron GT markerer en milepæl for Audi. Bilen kombinerer det beste fra Audis satsing på emobilitet og Audi Sports rike motorsporthistorie. Det er en vaskeekte, elektrisk gran turismo for fremtiden og representerer alt Audi står for. Audi e-tron GT er et håndfast bevis på at satsingen på den elektriske drivlinjen er helhjertet, og at den på ingen måte trenger å gå kompromiss med verken ytelser, kjøreopplevelse eller design, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norges mest solgte bil i 2020 var IKKE en elbil

Bred sak

Akselavstanden er hele 2,90 meter, og bilens lengde er 4,99 meter. Bredden er 1,96 meter, mens høyden er bare 1,42 meter. Et bagasjerom bak på 405 liter kombineres med 81 liter ekstra volum foran.

E-tron GT quattro akselererer til 100 km/h på 4,1 sekunder, og har en toppfart på 245 km/h. RS e-tron GT går til 100 km/h på 3,3 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h.

Teknologi basert på 800 volt spenning, gjør DC-hurtiglading med opptil 270 kW mulig. Dette gjør at rekkevidden kan økes med 100 km på bare fem minutter. Under ideelle forutsetninger, tar mindre enn 23 minutter å lade fra 5 til 80 prosent.

Følg MN24 på Facebook

Spesialversjon

To modeller av bilen vil altså bli lansert samtidig, våren 2021: e-tron GT quattro og RS e-tron GT. Samtidig med lanseringen tilbyr Audi også en RS e-tron GT «Edition One», en lanseringsmodell med et begrenset antall biler som kommer til Norge.

Bilen skal ha mye utstyr inkludert som standard, blant annet varmeseter foran, 4+1 seter, panorama glasstak, offentlig ladekabel (Mode 3) og e-tron Compact-ladeutstyr.

Audi e-tron GT produseres sammen med Audi R8 ved Audis fabrikk for spesialproduksjon i Böllinger Höfe ved Neckarsulm.

Ifølge TV2 Broom så har Audi merket seg at e-tron ble Norges mest solgte bil i 2020, og sier at Skandinavia er et viktig marked. Broom opplyser at flere hundre nordmenn har betalt depositum på 20 000 kroner for å reservere e-tron GT.

Finn flere bilsaker fra MN24 her