Ny: 508 Peugeot Sport. Foto: Peugeot

Bilnyhet:

Fullblods fransk hybridracer kommer til Norge

508 Peugeot Sport Engineered er laget av Peugeots motorsportsavdeling, Nå kommer "hybridraceren" til det norske markedet.

508 Peugeot Sport Engineered er Peugeots kraftigste gatemodell til nå, mener importøren selv. Prisen starter da også på 684 900 kroner.

- 508 Peugeot Sport Engineered er det siste fra Peugeots motorsportavdeling. De er mest kjent for sterke prestasjoner på LeMans, Gruppe B, Pikes Peak og Paris – Dakar, og nå har de lansert sin første gatebil. Vi kan garantere sterke kjøreopplevelser, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gigantskjerm i ny Mercedes

Utgangspunkt i familiebil

508 Peugeot Sport Engineered har basis i en familiebil. Den har mye utstyr og sportslige detaljer, og ikke minst motor som gjør dette til noe spesielt.

Den har en turbomotor med 200 hestekrefter foran, og to elektriske motorer med henholdsvis 110 hestekrefter foran og 113 hestekrefter bak. 0 til 100 går unna på 5,2 sekunder og har en åttetrinns automatgirkasse som skal matche dette.

LES OGSÅ: Vil lage bil med ben

I forhold til 508 Hybrid, så er nykommeren lavere, har blant annet bredere sporvidde, oppgraderte bremser, 20-tommers felger, Alcantara seter med kontrastsømmer og adaptiv cruise control med selvkjøring nivå 2, for å nevne noe. I tillegg har den egne designdetaljer fra Peugeot Sport.

Ekstra farger

Det finnes noe ekstra, og det er kun hvis man vil ha en annen farge enn den grå på bildene. Bilen kan også leveres i sort metallic og hvit perlemor. Elektrisk soltak i glass kan også bestilles.

Både sedan og SW er på vei til Norge og sedan starter på 684 900, mens SW starter på 699 900 kroner, ifølge importøren.

Følg MN24 på Facebook