Bilnyhet:

Flerbruksklassikeren blir elektrisk

Etter 25 år i markedet blir flerbruksbilen Citroën Berlingo utslippsfri.

Citroën ë-Berlingo. Foto: Citroën

Den nye elbilen fra Citroën tar plass i et segment der konkurransen er voksende.

ë-Berlingo kommer med en eller to skyvedører og i to lengder. L1 er 4,40 meter lang, mens L2, har en lengde på 4,75 meter. Under gulvet ligger et 50 kWh litium-ion-batteri som gir en rekkevidde på 280 kilometer (WLTP), melder produsenten i en pressemelding.

- Elektrifiseringen av Berlingo løser flere utfordringer. Rekkevidde nok til alle dagliglivets gjøremål, kravet til nok plass og fleksible løsninger. Derfor tror vi at vår nye ë-Berlingo vil passe perfekt i et krevende, men modent norsk elbilmarked, sier Ole S. Nedenes, merkesjef for Citroën i Bertel O. Steen.

LES OGSÅ: Her er Audis nye elektriske råskinn

Teknologi fra andre i familien

Som så mange andre produsenter nå, så skaleres Berlingo ut fra teknologi i andre modeller. Nye ë-Berlingo kommer med komfort- og sikkerhetsutstyret fra resten av personbilfamilien til Citroën.

Det inkluderer head-up-display, aktiv filholder, skiltgjenkjenning, kollisjonsvarsling, stabilitetsprogram for tilhenger og automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse. Sentralt i midtkonsollen sitter også en 8-tommers skjerm og et infotainmentsystem som støtter både Apple CarPlay og Android Auto. Slike ting som lading og forvarming kan styres via en app, opplyses det.

Parkeringssensorer foran og bak sørger for å varsle føreren om hindringer, også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå får du også ryggekamera med 180-graders synsvinkel. Ekstra populært blant hyttefolk i Norge er det nok at ë-Berlingo utstyres med Citroëns Grip Control.

LES OGSÅ: Fransk hybridracer kommer til Norge

Kan hurtiglades

- Takket være at Litium ion-batteriet på 50 kWh kan hurtiglades med inntil 100 kW, fungerer ë-Berlingo svært godt også på lengere turer. 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter, sier Nedenes.

Om man legger ned baksetene, gir L1-versjonen et lasterom på 2126 liter, mens L2 laster 2693 liter. I tillegg kan man også legge ned passasjersetet, noe som gir deg plass til å transportere objekter på inntil 3,44 meter. ë-Berlingo kan leveres med panoramatak.

Nye ë-Berlingo kommer til Citroën-forhandlerne denne høsten. Det er ikke opplyst noe om pris for bilen.

Her finner du flere bilsaker fra MN24