Bilnyhet:

Mercedes om nye EQS: Lover rekkevidde på opptil 770 kilometer

Her er nye Mercedes EQS, som skal ha rekkevidde på opptil 770 km (WLTP). Lansering i Norge er trolig i løpet av høsten 2021.

Mercedes EQS. Foto: Mercedes-Benz AG - Global Commun

- Elektriske EQS setter en ny standard i luksus-segmentet med en rekkevidde på opptil 770 kilometer etter WLTP. Med intelligente ladeløsninger vil du kunne fylle på 300 km i løpet av knappe 15 minutter, noe vi tror blir meget godt mottatt av kundene. De første bilene er forventet i Norge i løpet av høsten 2021, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå øker importen av brukte elbiler

EQS er bygget på en helt ny elektrisk plattform som er skalerbar og kan brukes på tvers av modellserier. De kommende modellene EQE sedan, EQE SUV og EQS SUV er også basert på den nye plattformen.

EQS får en rekkevidde på opptil 770 kilometer (WLTP), mens effekten strekker seg fra 245 kW til 385 kW. På et senere tidspunkt vil det introduseres en enda kraftigere høyytelsesversjon av EQS., melder importøren.

Rask lading

EQS kan lades med opptil 200 kW på hurtigladestasjoner, og med opptil 22 kW med ladeboks via den kraftige ombordladeren. En rekkevidde på nye 300 kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold, ifølge importøren.

Offisiell premiere på bilen skjer 15.april.

Finn flere bilsaker her