Opel sin nye SUV skal se om natta

Nye Opel Grandland skal være fullastet med ny teknologi i tillegg til utseendet.

Opel oppdaterer sin største SUV. Foto: Opel

Når Opel oppdaterer sin største SUV, får den nytt design, ny teknologi og funksjonalitet, blant annet gjennom en heldigital cockpit, som gir Grandland et nytt førermiljø.

Et av dem er det som heter IntelliLux LED® Pixel Light som med 168 LED-elementer. Lyset kan kombineres med Night Vision, som for første gang introduseres på en Opel. Systemet oppdager mennesker og dyr i mørket opptil 100 meter foran bilen, og varsler føreren, melder Opel i en pressemelding.

- Grandland vil fortsette å bygge Opels merkevare gjennom design og teknologi. For Norge vil selvsagt hybridversjonen med 300 hestekrefter og firehjulsdrift være den viktigste versjonen, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel. O. Steen, i samme pressemelding.

LES OGSÅ: Store avvik fra oppgitt rekkevidde i NAF-test

Nattesyn

For økt sikkerhet får nye Grandland som sagt systemet Night Vision, et system som bruker et infrarødt kamera til å oppdage mennesker og dyr i mørket. Når Night Vision oppdager noe foran bilen, vil det varsle føreren i førerdisplayet.

Grandland får nå også Opel Pure Panel. Med totalt 22-tommer med display tilgjengelig, har fører tilgang på all nødvendig informasjon tydelig og lettlest uten å ta blikket bort fra veien, opplyser Opel.

Ved å kombinere radarsensorer og et høyoppløst kamera, byr nye Opel Grandland på selvkjøring på nivå 2. Det ivaretar både komfort og sikkerhet, ved at bilen posisjonerer seg i banen, i tillegg til å holde avstanden til forankjørende bil helt ned til stillestående.

LES OGSÅ: Bjarne Brøndbo med landets første bruktbildel-fabrikk (+)

Finne perfekt sittestilling

Bilen er utstyrt med ergonomiske seter, som skal gjøre fører i stand til å finne sin favoritt-sittestilling – og skal også kunne leveres med kjøling i tillegg til varme.

Priser og salgsstart for nye Opel Grandland skjer i løpet av sommeren – og de første bilene er på plass i begynnelsen av fjerde kvartal, heter det i informasjonen fra Bertel O. Sten.

Her er flere bilsaker fra MN24