Bilnyhet:

Lanserer ladbar hybrid med plass til syv og bagasje

Kias nye Sorento kommer med firehjulstrekk, tre seterader og syv seter når den lanseres i starten av 2021.

Slik ser den nye Kia Sorento ut, med den nye type plasseringen av batteripakken. Foto: Kia

Sorentos konstruksjon gir ikke bare plass til syv personer, bilen kommer også med et av de største bagasjerom i klassen, melder Kia i en pressemelding. Bagasjerommet blir opp til 809 liter med tredje seterekke nedslått. Med alle syv seter i bruk rommer bagasjerommet fortsatt 175 liter.

Som ladbar hybrid leveres nye Sorento med en 1,6-liters turbo bensinmotor som gir 180 hk og et dreiemoment på 265 Nm. Bensinmotoren suppleres av en elmotor med 91 hk og et dreiemoment på 304 Nm. Kombinert ytelse er 265 hk og dreiemoment 350 Nm, opplyser Kia.

LES OGSÅ: Seks av til bilkjøpere i Trøndelag velger elektrisk

Plassering viktig

Elmotoren er montert mellom bensinmotor og gearkasse, som er mulig takket være konstruksjonen på bensinmotoren. Sorento ladbar hybrid kan kjøre rent elektrisk eller med en kombinasjon av el- og bensinmotor.

Kia har lagt vekt på plassering av mer enn bare bensinmotoren. En batteripakke på 13,8 kWh er plassert under fører- og passasjersetet, og ligger mellom gulvet i kupéen og bilens bunn. Dette gjør at batteripakken ikke skal ta unødvendig plass fra kupé eller bagasjerom.

Plasseringen av batteriet langt ned i midten av karosseriet skal også gi et lavt tyngdepunkt og hjelpe på vektfordelingen. Plassering av både bensintank og ombordlader skal gi benplass i tredje seterad, som jo ofte kan være en utfordring på denne typen biler.

Følg MN24 på Facebook

Seter kan legges ned

Setene på tredje seterad kan splittes 50:50, og seter på andre seterad 60:40. Setene kan også legges ned så man får et helt flatt bagasjeromsgulv.

Nye Sorento lanseres i Norge som ladbar hybrid tidlig neste år, og blir levert som standard med syv seter og firehjulstrekk. Også Sorento kommer med Kias 7-års og 150 000 km garanti.

LES OGSÅ: NAF mener det selges for få elbiler