Bilnyhet:

Opel lanserer helt ny look med Mokka-e

Med en startpris på under 300 000 kroner sikter Opel Mokka-e seg inn markedet for elektriske kompakt-SUVer.

Foto: Opel

Etter innsteg kan Mokka-kjøperne også velge nivåene Elegance, GS Line Pack eller Ultimate. De ulike utstyrsnivåene har en pris på henholdsvis 293 900, 311 900 og 331 900. Da kan man til og med få komfortseter som kan leveres med massasje. Mokka-e har plass til fem personer og 310 liter bagasje, og har en total lengde på 4,15 meter.

LES OGSÅ: Slik blir Kias nye Sorento

- Nye Mokka-e viser Opels nye ansikt, og vi gleder oss til å slippe denne kombinasjonen av pris, utstyr og design løs på det norske markedet, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, i en pressemelding om lanseringen.

Nytt ansikt

Nykommeren er også den første modellen som får merkets nye ansikt: Opel Vizor. Innvendig får den Opel Pure Panel, et heldigitalt grensesnitt, men i tillegg har Opel beholdt fysiske knapper til mange av betjeningsfunksjonene, slik at det ifølge Opel er sikkert å betjene disse også i høyere hastigheter.

Følg MN24 på Facebook

Ny teknologi

Opel henter tradisjonene tro avansert teknologi fra større og dyrere biler. Dette inkluderer adaptiv fartsholder med kø-funksjon og automatisk filholder som posisjonerer bilen midt i kjørebanen, for å nevne noe.

Mokka kan leveres både som elbil, og med forbrenningsmotorer. Den er også betydelig lettere enn forrige generasjon Mokka.

En motor på 136 hester (100 kW) og et moment på 260 Newtonmeter skal friste kjøperne, og nye Mokka-e har en rekkevidde på 324 km WLTP. Takket være støtte for 100 kW hurtiglading, opplyser Opel at 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter.

Salget av nye Opel Mokka-e åpner denne uka, og de første kundebilene er ventet til landet i april neste år, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Frykter at regjeringen vil gjøre alle biler dyrere