Nå kan du jakte elg for 100 kroner dagen

Rimelig elgjakt blir nå tilgjengelig i store deler av landet. Du trenger ikke eget jaktlag.

Nå kan du jakte elg uten jaktlag og for rundt hundrelappen i Norge. Foto: Statskog

Stor etterspørsel på attraktiv elgjakt i Norge gjør at mange får nei etter trekningen hos Statskog. Men kvotene er større enn det mange av jaktlagene tar ut. Dermed byr det seg nå muligheter for flere, melder Statskog i en pressemelding.

Senere i jaktsesongen åpnes imidlertid de samme attraktive områdene for alle. Prisen for å jakte er fra 250 kroner og ned mot 100 kroner per dag, opplyser Statskog.

LES OGSÅ: Nå får du Nåså-øl og Nåså-laks (+)

Ikke tatt ut kvota

- Jaktlagene som har vært ute tidligere i høst, har ikke greid å ta ut hele kvota. Dermed kan vi gi enda flere jegere gleden av å jakte på områdene våre, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, i pressemeldingen.

En jeger kan kjøpe et dagskort til 250 kroner og ha et stort elgjaktterreng til disposisjon. Ønsker du å jakte sammen med flere, er prisen 100 kroner for tilleggskort. Snittprisen for gjengen som jakter blir dermed mellom 100 og 250 kroner per person.

Følg MN24 på Facebook

- Her får vi til å gjøre attraktiv jakt tilgjengelig for enda flere. Det er også godt for rekruttering og forbedrer forvaltningen av elgstammen, sier Breisjøberget.

Det selges ett kort for ett terreng per dag. Man kan ha med så mange på tilleggskort som man ønsker. Samme regler for jakt (oppskyting, ettersøk, rapportering mv) gjelder også for disse jaktkortene.

Vanlige kilospriser

Systemet med grunnpris gjelder ikke i denne ordningen. Lykkes man med å felle elg, er det ordinære kilospriser. Jaktkortene er tilgjengelig på inatur.no. Det er flere områder tilgjengelig via disse sidene, blant annet elgjakt i Lierne i Trøndelag for 164 kroner, eller Orkland, Grong og Steinkjer for 100 kroner.

LES OGSÅ: Skaff deg en hyttevenn, sier If forsikring