Kjøpet bidrar til at Sit øker studentboligmassen og dekningsgraden i Trondheim. Foto: Sit

Kjøper 135 nye studentboliger i Trondheim

Sit kjøper 135 nye studentboliger i Rosenborg-Møllenberg-området.

Det melder Sit i en pressemelding mandag.

Under Sits styremøte 25. november ble kjøpet av Trondheim vandrerhjem AS inklusive Rosenborg studentby godkjent.

- Dette er gode nyheter for Sit og studentene i byen, sier Sofie Carlsen Bergstrøm, styreleder i Sit.

Aksepterte tilbud

- Vi jobber hele tiden med å utvikle boligtilbudet til Sit og en viktig del av dette er å etablere oss i områder som er attraktive for studentene. Med dette kjøpet kan vi ønske studenter velkommen hjem også på Rosenborg, forteller styrelederen videre i pressemeldingen.

Sit har kommet med et tilbud som er akseptert av selger. Det gjenstår enda noen avklaringer før salget er endelig gjennomført og eiendommen kan overtas. Sit forventer å få statlig tilskudd til kjøpet, men er forberedt på å benytte enten oppsparte midler eller alternativt lånefinansiering dersom tilskudd ikke innvilges.

Studentboligene Sit nå går til innkjøp av ligger i Weidemanns vei, og boligene skal være bygget opp som kollektiver, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Her vil de bygge over tusen nye studenthybler

Et populært studentområde

Kjøpet bidrar til at Sit øker studentboligmassen sin med 135 hybelenheter og med det også dekningsgraden sin i Trondheim. Sit har et strategisk mål om dekningsgrad på 20 prosent og kjøpet bidrar til å øke denne kapasiteten.

- Kjøpet styrker også tilstedeværelsen vår på Rosenborg-Møllenberg. Området har en attraktiv beliggenhet for studentene og det gleder meg at vi nå kan tilby gode studentboliger også her, sier Aspås.

- Et viktig samfunnsoppdrag for Sit som utleier er å fungere som en prisregulator i markedet. Dette betyr at Sit aktivt skal jobbe for å presse utleie prisene ned. Nå håper vi å bidra til å senke leieprisene også i dette området, forteller Bergstrøm

LES OGSÅ: Disse studentboligene er snart 60 år gamle. Først nå får de en ansiktsløfting