Flere trønderske selskap samarbeider når studentboliger skal sendes til Svalbard

Over 400 moduler bygges, innredes og designes i Trøndelag, før de skal sendes med båt og monteres på Svalbard.

Skanska Husfabrikken, Saxvik Kontorsenter og Norservice Interiør i Trøndelag er med i det store boligprosjektet. Her produseres inventar på Støren. Foto: Kim Nygaard

I januar ble det kjent at Skanska Husfabrikken skal bygge studentboliger for Norges arktiske studentsamskipnad på Svalbard.

Kontrakten som er på 316 millioner kroner, er selskapets største noen gang.

- Vi begynte prosjekteringen i mars i år, og vi skal produsere 402 moduler på Steinkjer som skal stå klare rundt sommeren-høsten 2021, sier prosjektleder i Skanska Husfabrikken Stian Taraldsen.

Norges arktiske studentsamskipnad skal kunne huse 280 studenter når alle enheter i studentboligene er tatt i bruk. Til sammen blir prosjektet på ca 9000 kvm.

Viktig for lokalsamfunn

Administrerende direktør i Husfabrikken, Terje Mjøen, har tidligere uttalt i en pressemelding at kontrakten betyr mye for et lokalsamfunn som Steinkjer.

- Husfabrikken er en hjørnesteinsbedrift her i Steinkjer. Det er ansatt 85 arbeidstakere i bedriften, men ringvirkningene er langt større når vi regner med arbeidsplasser hos ulike leverandører til fabrikken, sa han i pressemeldingen.

Selve boligmodulene bygges på fabrikken på Steinkjer. Alt av tilhørende interiør og fast inventar bygges på Støren i Midtre Gauldal av Norservice Interiør.

Sistnevnte er en underleverandør i prosjektet, og har fått i oppgave å produsere alt fra senger, skap og skohyller. Kontrakten Norservice landet, skal ha vært på mellom tre og en halv til fire millioner kroner.

LES OGSÅ: Kjøper 135 nye studentboliger i Trondheim

- I grevens tid

- For oss betyr denne kontrakten utrolig mye. Vi var nesten slått konkurs for to år siden, men på grunn av dette prosjektet har vi sikret 20 arbeidsplasser i Midtre Gauldal. Den kom i grevens tid.

Det sier salgssjef hos Norservice Interiør, Frode Olden.

Erfaringen fra Svalbard-prosjektet vil Norservice ta med seg videre, når de rundt juni 2021 skal hjelpe til med byggeprosjektet Campus 360.

- Det er et veldig positivt referanseprosjekt å ha med seg, i tillegg til hele prosjektet har en klar og fin miljøprofil.

Salgssjef Norservice Interiør, Frode Olden og daglig leder Saxvik Kontorsenter, Stian Larsen. Foto: Kim_Nygaard

LES OGSÅ: Nå øker ledigheten i Trøndelag

Spesialdesignede møbler

Saxvik Kontorsenter AS på Steinkjer inngikk på sin side en kontrakt på rundt ni millioner kroner da de gikk inn i prosjektet.

- Vi har vært involvert i prosjektet siden 2019, og har vært gjennom flere runder sammen med Skanska og Norservice for å tilpasse inventaret som skal inn i boligene, forteller daglig leder i Saxvik, Stian Larsen.

- Samarbeidet med Skanska er svært viktig for oss, og vi er godt fornøyde med at de velger å benytte lokale leverandører i alle ledd.

Saxvik Kontorsenter AS har 12 ansatte, hvor primært fire ansatte jobber på dette store prosjektet. -Vi har to montører som jobber med montering av inventar på fulltid i Husfabrikken.

- Dette er desidert det største prosjektet vi har hatt i vår 65 år gamle historie, avslutter Larsen.

Hyller som denne vil være å finne i studentboligene som skal sendes til Svalbard. Foto: Saxvik Kontorsenter

Det går ukentlig én trailer fra Midtre Gauldal med inventar og interiør nordover til Steinkjer for montering. De ferdige modulene skipes deretter til Svalbard for montering på byggeplass.

De nye studentboligene vil gjøre det mulig for alle studentene på Svalbard å bli boende midt i sentrum av Longyearbyen, og dermed unngår de rasutsatte områder.

LES OGSÅ: Trondheim nest dyrest i Norge om du bor i leilighet