Atle Bersvendsen, ansvarlig redaktør i Midtnorsk Næringsliv.

Kommentar:

Takk te' dokk!

Jeg våger meg på en trønderrock-referanse for å oppsummere MN24 sine første uker.

Ja, for det er all grunn til å si takk til alle som har lest, engasjerte seg og ment noe om Midt-Norges nyeste nettsted. Alt fra ministere i Oslo til direktører i Søndre gate og finansinteresserte pensjonister på Nardo, har tatt kontakt og gitt sine tilbakemeldinger.

Noe er ris, mye er ros. For det er ingen tvil om at stoffområder som økonomi, næringsliv og nyskaping både trenger og fortjener en egen satsing. Da Polaris Media Midt-Norges aviser gikk sammen om MN24, så var det jo nettopp det som var målsetningen; å skape den viktigste arenaen for den type journalistikk i Midt-Norge.

LES OGSÅ: Her er Trøndelags 50 største bedrifter

Medarbeidere hos Rema 1000 i Olav Tryggvasons gate. Foto: Espen Bakken

I dette såkalte koronaåret er det jo også utrolig mye som angår næringslivet. Konkurser, oppsigelser og nedskjæringer preger overskriftene, men jeg mener MN24 også har bidratt med det vi lovte ved lansering: Å hente frem nyskaping og innovasjon, og vise frem alt det nye som skjer i det jeg mener er Norges mest spennende landsdel.

LES OGSÅ: Jeg har et løfte til landets mest spennende landsdel

Les for eksempel denne saken om selskapene CrayoNano og Mode Sensors i Trondheim, som får 50 millioner kroner i støtte fra EU sine dype innovasjonslommebøker.

Eller hvordan MN24 sammen med Adresseavisen har satt fokus på temaet kvinner og ledelse. Det toppet seg på mange måter da Liv Malvik rett før jul ble ansatt som tidenes første kvinnelige toppsjef i et trøndersk børsnotert selskap.

LES OGSÅ: Liv Malvik ble historisk

Liv Malvik. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Bærekraft stadig viktigere

Videre er vi i ferd med å løfte inn bærekraft som et viktig tema for journalistikken vår. Som du kan lese i denne saken, så er bærekraft i ferd med å ta steget fra å være bare et moteord til å bli en viktig del av offentlige anbud, for eksempel.

Fortsatt er det bare knappe to måneder siden vi lanserte. Jeg skal være ærlig; alt gikk ikke knirkefritt. Blant annet hadde vi en stund utfordringer med innloggingsløsningen vår, men etter hvert så gikk dette seg til også. Deretter har det bare gått en vei: Oppover!

Følg MN24 på Facebook

Mange besøk på MN24

Nå er det så mange nettsteder som viser frem det som kalles trafikktall. Vi har målinger som inntil videre er i interne verktøy, men planen er å komme med i de offisielle norske målingene så fort det er teknisk mulig i 2021. Jeg kan bare si at det allerede er over 300 000 ulike nettbrukere som har besøkt MN24 ifølge etablerte måleverktøy, i de få ukene siden oppstart. Og det er et enormt tall - ikke minst med tanke på den korte tida som har gått. Antallet lesere ukentlig er faktisk allerede på nivå med det godt etablerte aviser i Midt-Norge har.

Jeg er stolt over det vi har fått til så langt, og retter igjen en stor takk til alle lesere der ute, og alle i redaksjoner, brukermarked og salgsavdelinger som har dratt sammen i et så nytt og unikt journalistisk prosjekt, midt i en så krevende tid for landet og bransjen. Dette er det i alle fall vi kaller intraprenørskap - å bygge innenfra og ut, med engasjerte mennesker som ikke lar seg stanse av litt motstand.

For vi ønsker jo å skrive mer om nyskaping og innovasjon, men glemmer kanskje litt at vi holder på med det selv også. Å bygge opp en ny nettavis fra grunnen av, er ikke enkelt. Det utfordrer både markedet rundt oss, og interne strukturer. Men det er noe av det morsomste med denne jobben. Dynamikken og energien som utløses med å skape noe nytt sammen med gode kolleger, det er en følelse det er vanskelig å overgå.

Følg MN24 på Linkedin

Nye lanseringer

Når det vonde året 2020 nå ebber ut, er det tid for å se fremover. Så hva kommer av nye ting på MN24 de neste månedene? Jeg kan selvsagt ikke røpe alt, men noen stikkord:

* Lansering av MN24-appen, med skreddersydd nyhetsvarsel. PS. Den fins allerede for iPhone, om du sjekker App Store. Android-appen er snart ferdig!

* Debattmøter om viktige temaer

* Ansettelse av flere journalister (du finner stillingene om du trykker her)

* Løpende produktutvikling, som fort kan munne ut i noen overraskende lanseringer

Spesielt det nest siste er noe leserne kommer til å merke utover året. At vi skal ansette nye medarbeidere, er ikke bare det artigste jeg vet som leder. Det viktigste er at det gjør MN24 i stand til å levere enda mer kvalitetsjournalistikk for alle leserne og abonnentene våre. i Midt-Norge. For det er nettopp derfor vi er her.

God jul og godt nyttår!

PS: For de som ikke vet: "Takk te dokk" er tittelen på ei plate med Namsos-bandet Prudence fra 1975.