Aker Verdal og Industriområdet i Verdal Foto: Leif Arne Holme Flyfoto Foto: Leif Arne Holme LEIF ARNE HOLME

Omsetningen i norsk industri økte mot slutten av året

Industriomsetningen i Norge økte med 1,8 prosent i tremånedersperioden september-november 2020 sammenlignet med forrige tremånedersperiode, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Fra oktober til november 2020 var det en oppgang på 2,4 prosent.

Dette tyder på at industriomsetningen er på vei opp etter det kraftige fallet knyttet til koronapandemien første halvår 2020. Nivået er likevel fortsatt under toppunktet på slutten av 2019, skriver SSB på sine nettsider.

Sesongjusterte tall viser at industriomsetningen gikk opp med 1,8 prosent i perioden september – november 2020 sammenlignet med forrige tremånedersperiode. Det var økning i både hjemmemarkedet og eksportmarkedet.

Følg MN24 på Facebook

Flere med vekst

Det var metallindustrien som trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på 11 prosent. Flere av de største industrinæringene hadde omsetningsvekst i denne perioden. Metallvareindustrien bidro til å dempe oppgangen i industriomsetningen, med en nedgang på 9,9 prosent.

Industriomsetningen hadde en oppgang på 2,4 prosent fra oktober til november 2020, viser sesongjusterte tall. Det var økt omsetning i hjemmemarkedet som bidro til veksten, mens omsetningen i eksportmarkedet falt.

Metall opp

Metallvareindustri bidro mest til oppgangen fra oktober til november med en oppgang i omsetningen på hele 18 prosent. Maskinreparasjon og -installasjon samt bygging av skip og oljeplattformer bidro også til å øke omsetningen i industrien i samme tidsrom.

Den største bidragsyteren til å dempe veksten i industriomsetningen var næringsmiddelindustrien med en nedgang på 1,1 prosent.

LES OGSÅ: Rekord på Oslo Børs