Statsråd Henrik Asheim (H). Foto: Mariann Dybdahl

Regjeringen vil forlenge permitteringsperioden til 1. juli

Regjeringen går inn for ytterligere forlengelse av permitteringsordningen.

Det er NRK som melder dette.

– Vi kommer til å foreslå og forlenge den perioden du kan stå permittert frem til 1. juli, for dem som ville ha gått ut av ordningen, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H).

Sist sommer ble permitteringsperioden utvidet fra 26 til 52 uker, for å motvirke konsekvensene av koronakrisen.

– Det gjør vi rett og slett for å sørge for at flere av dem som er permittert, og som etter hvert opplever at jobbene kommer tilbake, ikke faller ut av ordningen, sier han.

60 000 permitterte

Rundt 60 000 nordmenn er nå helt eller delvis permittert som følge av koronakrisen.

Les her om Kristoffer og Malin i Trondheim som er permittert henholdsvis tre og to ganger hver, som følge av de ulike tiltakene som har rammet restaurant og servering ekstra hardt.

Statsminister Erna Solberg har tidligere sagt at permitteringsreglene ikke bør vare lengre enn ut april, men at det kan komme endringer. Nå går regjeringen likevel inn for å få forlenge permitteringsordningen med to måneder ekstra.

Fram til 1. juli kan bedrifter da la ansatte være permitterte på statens regning.

Vil ha ytterligere forlengelse

Ifølge NRK så er det flere som mener det burde vært lagt opp til ytterligere utvidelse av perioden man kan gå permittert. Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet sier partiet ønsker en utvidelse til 1.oktober. Asheim svarer at regjeringen fortløpende vil vurdere situasjonen.

LES OGSÅ: Fire trøndere som har fått ny jobb