Daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too good to go. Foto: Circle K

Trønderske bensinstasjoner reddet 4600 måltider fra søpla

I løpet av det siste året har kunder ved 12 Circle K-stasjoner i Trøndelag kjøpt rundt 4600 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too good to go.

Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too good to go, skriver bensinstasjonkjeden i en pressemelding.

200 000 måltider har blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 såkalte forundringsposer gjennom appen.

I Norge kobler Too good to go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too good to go, i samme pressemelding.

Tidligere har spesielt hotell og restauranter i storbyene kunnet tilby folk å redde mat på denne måten, men mange av disse er jo stengt i disse korona-tider.

LES OGSÅ: I disse trønder-kommunene reddes det mest mat

Alle tjener på matredding

– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge i pressemeldingen.

Og ingen Circle K-stasjoner i Trøndelag redder mer mat enn Circle K Namsos. I løpet av 2020 har denne stasjonen berget 1186 måltider med overskuddsmat. Bak der følger Circle K Tunga i Trondheim med 1185 porsjoner, og deretter Circle K Innherredsveien i Trondheim med 543 porsjoner, Circle K Rosten i Tiller med 344 porsjoner og Circle K Hommelvik med 320 porsjoner mat.

Følg MN24 på Facebook

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

Sparer 100 flyreiser

Innholdet i en såkalt forundringspose (bildet under) varierer, men det er gjerne ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K, en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.

LES OGSÅ: Ny mattrend inntar dagligvarebutikkene