Historisk stor sponsoravtale for norsk fotball

En ny avtale med NFF, NTF og TFK gjør Norsk Tipping til generalsponsor for norsk fotball – til en verdi av 258 millioner kroner.

Avtalen omfatter blant annet breddeaktiviteter som Kvalitetsklubb og Grasrottreneren, NM-turneringene, A-landslagene, og nå også Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, i tillegg til Norsk Tipping-ligaen (nivå fire på herresiden), og skal synliggjøre verdien av bredden i hele norsk fotball.

Avtalen ble offentliggjort nylig i forbindelse med presentasjonen av spilleplanen for kommende sesong av Eliteserien og Toppserien.

Kvinne-satsing

- Jeg er på vegne av norsk fotball veldig glad og stolt for at Norsk Tipping forsterker sitt engasjement i fotballen sammen med NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner gjennom en så stor avtale. 258 millioner inklusive mva er en sum som i høyeste grad vil bidra til å videreutvikle og styrke helt avgjørende kompetanse for å løfte norsk fotball, og vi er takknemlig over å ha Norsk Tipping med på laget. I tillegg til de øverste nivåene på herre- og kvinnesiden, NM og A-landslagene innebærer det også meget viktige breddetiltak som Grasrottreneren og Kvalitetsklubb, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding.

Følg MN24 på Facebook

Samarbeidet med Norsk Tipping har vært helt avgjørende for aktiviteten i norsk fotball. med over 370 000 aktive spillere. Spillemidlene har muliggjort bygging av kunstgressbaner i en skala som gjør at fotballen er en bærebjelke i lokalsamfunn over hele Norge. Avtalen har som mål å styrke satsingen, og øke interessen for fotballen i Norge videre.

- Den nye avtalen betyr at vi engasjerer oss bredt, i store deler av norsk fotball. Vi har hatt et nært forhold til norsk fotball siden 1948, og vi kjenner oss som en naturlig medlem av den norske fotballfamilien. Prosjektene som ligger i den nye avtalen skal løfte fotballen på alle plan, og vi gleder oss stort til å være en del av norsk fotballs framtid, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid i pressemeldingen.

Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen er også strålende fornøyde.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping trapper opp sin satsing på kvinnefotballen, og slik fortsetter å være en viktig støttespiller for like muligheter i idretten vår. Dette vil bidra sterkt i arbeidet med å løfte produktet ytterligere i årene som kommer, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Historiens største

- Midlene fra Norsk Tipping vil bli brukt til å fortsette det gode arbeidet med spillerutviklingen i norsk fotball. Vi er særs glad for at Norsk Tipping er tilbake med full kraft i Eliteserien. Klubbene på kvinne- og herresiden vil sammen med Norsk Tipping ha særlig fokus på at toppen bidrar til bredden med ulike aktiviteter. Avtalen er historiens største for Norsk Toppfotball, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

LES OGSÅ: Dette er verdien av frivillig arbeid i Norge

- For våre 100 medlemsklubber som spiller i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, er den nye avtalen med Norsk Tipping svært gledelig. Vi jobber daglig med klubbutvikling og spillerutvikling, og nettopp dette setter denne avtalen særlig fokus på og innretter sine tiltak mot. Målrettede tiltak både mot barn, ungdom, kvinner og menn som vil bidra med utviklingen i hele norsk fotball. Våre klubber er også store breddeklubber med flere tusen aktive innenfor barne- og ungdomsfotballen for både gutter og jenter, og så er vi jo veldig glade for og stolte av at våre 84 lag i norsk 3. divisjon også de neste fire årene skal bære navnet på denne avtalen. Norsk Tipping-ligaen er et navn som hele landet forbinder med drømmer, fotballglede og fellesskap. Både på og utenfor banen, sier styreleder i Divisjonsforeningen Kari Lindevik.