Apotekhandel over nett tar helt av. Foto: Farmasiet

Apoteksalg på nett eksploderer etter de nye restriksjonene

Lørdag kl 09.30 hadde Farmasiet solgt mer reseptvarer og munnbind enn hele forrige lørdag til sammen.

De nye restriksjonene rundt om i Norge, og da spesielt i østlandsområdet, har ført til en ekstrem etterspørsel etter reseptvarer og munnbind hos Farmasiet, melder selskapet i en pressemelding lørdag kveld.

– Fra 22-tiden i går (fredag, red.anm.) og utover merket vi en enorm aktivitet på nettsiden vår, og det gir mening sett i lys av den tøffe situasjonen vi nå er inne i. Pågangen vi opplever nå minner om mars i fjor. Jeg forstår veldig godt at folk ønsker å hente ut reseptvarene sine tidlig samt sørge for at de har nok munnbind i tiden som kommer, sier daglig daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Satte ny rekord for pakkelevering i desember

- Godt forberedt

Nettapoteket opplyser at de er godt forberedt for en slik situasjon.– Jeg ønsker å berolige alle med at det ikke er noen grunn til å hamstre. Vi har én million munnbind på lager, og vi har iverksatt tiltak for å sikre at alle som kan jobbe for oss, vil jobbe gjennom helgen, forklarer Furuseth.Farmasiet leverer gratis på døra til i store deler av området som er rammet, blant annet i Oslo og i Nordre Follo, og de prioriterer nettopp hjemlevering i disse kommunene.

LES OGSÅ: Stortinget vil bremse dagligvarekjedenes egne merkevarer– Når pågangen er så høy som nå, kan det selvfølgelig oppstå visse forsinkelser, men vi er godt rigget for å håndtere situasjonen. I tillegg prioriterer vi hjemlevering på Østlandet, og folk kan føle seg trygge på at de skal få den medisinen de trenger, sier apoteksjefen, og legger til:– Vi får løpende påfyll av de fleste legemidler gjennom hele uken, inkludert helg. Bestillinger av reseptfrie varer blir stort sett sendt ut samme dag.

Håper netthandel kan bidra

Furuseth håper Farmasiet kan være en av mange aktører som er med på å gjøre en liten forskjell akkurat nå.– Frykten for spredning av den nye virusvarianten, som potensielt er farligere og mer smittsom, gjør at mange vil kjøpe reseptmedisinene sine på nett fremfor i fysisk apotek. Forhåpentligvis kan nettapotekhandel være med å bidra til at færre må ut og ferdes i samfunnet akkurat nå, sier han.Skulle etterspørselen øke enda mer, har Farmasiet løsninger for det også, opplyser Furuseth. Han tror pågangen vil være høy en god stund framover.

Følg MN24 på Facebook

– De nye tiltakene fra regjeringen og frykten for det muterte koronaviruset gjør at folk nå vil holde seg hjemme. Det har vår bransje nå fått erfaring med å håndtere, og vi mener vi har god kontroll. Vi skal gjøre vårt beste for at alle får de reseptvarene og munnbindene de trenger, avslutter han.