Trosser koronapandemien:

168 000 nordmenn sier de skal på utenlandsreise i vinterferien

Ifølge en fersk undersøkelse fra Europeiske Reiseforsikring sier fire prosent av alle nordmenn at de skal reise utenlands i vinterferien.

Mange drømmer om skiferie i alpene. Foto: Scanpix

- Bekymringsfullt at mange tenker i slike baner når norske myndigheter på det sterkeste advarer mot å reise, og forsikringen heller ikke er gyldig utenlands, sier reiseekspert Andreas Handeland ifølge en pressemelding fra Europeiske Reiseforsikring.

I den ferske undersøkelsen, som er utført av YouGov på oppdrag fra Europeiske Reiseforsikring, kommer det frem at de aller fleste blir hjemme i Norge i vinterferien.

Derimot sier fire prosent, som tilsvarer 168 000 nordmenn, at de skal utenlands på enten skiferie eller reise til varmere strøk. Dette er det knyttet stor risiko til slik situasjonen i verden er nå, ifølge Europeiske Reiseforsikring.

LES OGSÅ: En av fire norske bedrifter rammet av innreisestopp

Rødt lys

- Dersom man trosser reiserådet, altså det røde lyset i myndighetenes reisekart, har man ikke gyldig forsikring på reisen. Regningen for behandling på private sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge, kan komme opp i millionklassen. Det er ikke noe man ønsker å sitte igjen med selv, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. som er en del av If.

- Vi vet at pandemisituasjonen er veldig uavklart rundt om i verden nå, og flere mutasjoner gjør ting komplisert og uforutsigbart. Våre partnere og alarmsentraler forteller om kapasitetsproblemer på offentlige sykehus flere steder, og man kan også møte på lokale restriksjoner som kan skape utfordringer, fortsetter han.

LES OGSÅ: Fortsatt elendige tall for Avinor på Værnes

Bønnfaller

- Når norske myndigheter på toppen av dette nærmest bønnfaller oss om å ikke reise utenlands, samt opplyser at de ikke kan garantere for konsulær bistand, gjør man nok klokt i å tilbringe vinterferien her hjemme, sier Handeland.

Over halvparten av de spurte i den landsrepresentative undersøkelsen sier de vil tilbringe vinterferien på egen hjemmeadresse. I tillegg svarer 17 prosent at de vil feriere på enten hytte eller hotell i Norge.

Undersøkelsen viser også at 19 prosent av de spurte sier de ikke har vinterferie, og fem prosent sier de dropper den for å spare penger til senere ferier.

Følg MN24 på Facebook