Bildet er fra Scandic Hell. Foto: Christine Schefte

25 konsern har fått 29 prosent av koronastøtten

29 prosent av krisestøtten til næringslivet under koronapandemien har gått til 25 konsern, ifølge Klassekampen. Resten deles på over 32 000 selskap.

Kartleggingen til Klassekampen (abonnementsak) omfatter 33 200 selvstendige selskap og konsern som har fått krisestøtte siden ordningen ble innført. De 25 største mottakerne får til sammen nesten 2,3 milliarder kroner.

På toppen av lista ligger Scandic Hotels, som har fått 337,4 millioner kroner.

MN24 har tidligere skrevet om resultatet for Polaris Media (som eier MN24, red.anm.) i fjerde kvartal, der det fremkommer at mediekonsernet i fjor fikk koronakompensasjon i Norge på 24 millioner kroner, som gikk til å dekke bortfall av annonseinntekter i perioden 15. mars til 30. juni.