Statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner (t.v.) under fremleggelsen av regjeringens perspektivmelding. Foto: Berit Roald / NTB

Solberg åpen for å senke taket på koronastøtte

Statsminister Erna Solberg (H) er «ikke fremmed» for å senke den maksimale grensa for hvor mye koronastøtte et konsern kan få utbetalt.

Solberg uttaler dette til Klassekampen , som har dokumentert at 25 konsern har fått 29 prosent av krisestøtten til nå, mens resten er fordelt på over 32 000 selskap.

Polaris Media, som eier MN24, er ett av norske konsern som har fått koronastøtte. I mediekonsernets rapport for fjerde kvartal fremgår det at konsernet fikk koronakompensasjon i Norge på 24 millioner kroner, som dekket delvis bortfallet av annonseinntekter i perioden 15. mars til 30. juni.

– Vi er ikke uenige i at det kan være et noe lavere tak framover, sier hun.

Kompromiss

Samtidig vektlegger statsministeren at tildelingen har fulgt kriteriene satt av Stortinget.

– I kompromisset i Stortinget økte vi grensa på toppen. Regjeringen foreslo en noe lavere grense enn det som ble resultatet. Det betyr at vi opprinnelig mente at de største konsernene skulle få litt mindre, at de skulle ta litt mer av regningen selv, sier Erna Solberg.

Følg MN24 på Facebook

Hun poengterer imidlertid at de store konsernene sysselsetter mange.

Annet bilde

– Du kunne ha valgt å gjøre det på en annen måte og spørre hvor mye de får per person de egentlig sysselsetter. Da hadde du kanskje fått et annet bilde, sier statsministeren.