Eneboligen har et bruksareal på 580 kvadratmeter, og ligger ovenfor Ladestien ved Djupvika. Foto: HARALD WANVIK / INTERIØRFOTO

Kjøpte Trondheims dyreste enebolig: - Ligger fantastisk fint til

Investor Håvard Haugen og samboeren Tina Olsen Opøien står bak kjøpet av boligprosjektet Lade XO ved Ladestien i Trondheim til en samlet pris av 38,25 millioner kroner.

Haugen og Opøien har kjøpt en del av prosjektet privat for 22,75 millioner kroner, mens Haugens heleide firma Nordenfjeldske Management har kjøpt den andre delen for 15,5 millioner kroner, viser tinglysningene.

- Vi synes den ligger fantastisk fint til, nært sjøen. Det er en bolig med høy kvalitet, som kan dekke behovene våre i mange år fremover, sier Haugen til Adresseavisen.

Den nybygde boligen består i utgangspunktet av to leiligheter, som lå ute til salgs på Finn.no med prisantydninger på henholdsvis 23,5 millioner og 15,5 millioner kroner.

- Skal bo der selv

De kjøpet ble kjent i januar i år ble det opplyst at boligen hadde blitt kjøpt samlet, og at den skulle brukes som enebolig. Den ble dermed den dyreste eneboligen omsatt via megler i Trondheim.

- Huset passer bra for én eier, og det er litt i tråd med at det ble tegnet i sin tid som enebolig, med en bileilighet i sokkel, uttalte prosjektmegler Fredrik Johnson i DNB Eiendom som sto for salget av boligen i Harry Borthens vei.

Boligen har takterrasse på 100 kvm. Der er det en foldevegg i glass, med et ute- og innekjøkken. Foto: HARALD WANVIK / INTERIØRFOTO

Håvard Haugen er ordknapp om kjøpet, men bekrefter at han og samboeren skal bo der selv og i tillegg leie ut deler av boligen.

Haugen opplyser at han siden 2017 har vært investor på heltid, med investeringer i børsnoterte papirer som hovedvirksomhet gjennom selskapet Nordenfjeldske Management.

LES OGSÅ: På toppen her ligger den dyreste nye leiligheten solgt i fjor

Nordenfjeldske Management var tidligere eid av Arne Strand, som var administrerende direktør i Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab frem til rederiet ble oppkjøpt i 1985.

Gjennom Nordenfjeldske Management bygget Strand senere opp en betydelig investeringsvirksomhet, blant annet som en tidlig medeier i entreprenørkonsernet Hent.

Millionformue

Etter at Arne Strand døde i 2016, ble aksjene og verdiene i Nordenfjeldske Management etter hvert overført til Haugen som en gave fra Strands enke, som fortsatt er styreleder i selskapet, får Adresseavisen opplyst.

LES OGSÅ: Så mye økte boligprisene i Trondheim i fjor

Haugen ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for eierskapet til firmaet, men sier at det har gått bra på børsen.

Ved utgangen av 2019 hadde Nordenfjeldske Management en egenkapital på 78,5 millioner kroner, og i skattelistene for samme år står Haugen oppført med en formue på 57,2 millioner.

Haugen og Opøien har allerede overtatt boligen på Lade, og Haugen sier at de vil flytte inn i løpet av våren.

- Det er innflyttingsklart, så vi venter bare på møbler. Det blir vel i mars-april, sier han.

Nybygd

Boligen ligger på oversiden av Ladestien ved Djupvika, og fra boligen er det utsikt utover Trondheimsfjorden.

LES OGSÅ: Bilselger kjøpte eneboligen med gullflisene

Den har et bruksareal på 580 kvadratmeter, og inneholder blant annet fem soverom, kontor og fire bad. Den har også takterrasse med kjøkken både ute og inne.

Lade XO er en nybygd bolig. Den dyreste brukte eneboligen solgt via megler i Trondheim er en bolig i Havseilervegen på Grilstad Marina, som ble kjøpt av konsernsjef Kjetil Førsvoll i transportkonsernet Boreal Norge og hans kone Hege Førsvoll for 22 millioner i 2019.

På spørsmål om boligkjøpet også er en investering, svarer Håvard Haugen:

- Det er en pengeplassering, men hadde det vært en investering så hadde jeg nok kjøpt noe annet, sier han.