Mange velger fritidsklær på hjemmekontoret. Foto: Redaksjon

Arbeidsliv:

Nesten fire av fem dropper arbeidsklær på hjemmekontoret

Bare 22 prosent av dem som jobber hjemmefra svarer at de kler seg om til vanlig arbeidsantrekk.

Det går det frem av en undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If. Et landsrepresentativt utvalg på 1013 personer over 18 år har deltatt, skriver If i en pressemelding.

42 prosent påpeker i undersøkelsen at de er kledd i litt mer fritidsaktig antrekk enn til vanlig. Og i tillegg er det 35 prosent som synes «det holder med joggebukse og t-skjorte eller lignende».

– Joggebukse er blitt den nye jobbebuksa for mange, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i samme pressemelding.

LES OGSÅ: For mange er hjemmekontor blitt hyttekontor (+)

Mer avslappet

Andelene er praktisk talt like som i tilsvarende undersøkelse ble gjennomført i begynnelsen av april i fjor.

– Det virker som om vi har fått et avslappet forhold til arbeidsantrekk når vi må jobbe hjemmefra, og at videomøtene har rom for andre klær enn vi kanskje ville møtt i på jobben, sier Clementz.

- Ikke merkelig

– I undersøkelsen vi gjennomførte i april i fjor, svarte fire av ti at det var vanskelig å å holde tiden mellom det som er jobb og det som er privat fra hverandre. Det har nok ikke blitt noe lettere. Jeg synes det ikke er det minste merkelig at flere dresser ned på hjemmekontor, selv om jeg personlig ikke har sett noen i joggebukse og t-skjorte på videomøte. Ikke har jeg stilt i det selv, heller, sier Clementz.

LES OGSÅ: Urovekkende tendenser etter mye hjemmekontor (+)