Virke om gjenåpningsplan: – Ønsker oss mer konkrete datoer

- Regjeringens gjenåpningsplan er et steg i riktig retning, men vi hadde ønsket oss mer konkrete datoer, sier administrerende direktør i Virke.

Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen. Foto: Terje Bendiksby

Ivar Horneland Kristensen mener det fortsatt er stor usikkerhet for de hardest rammede bransjene. Han sier til NTB at onsdagens plan ikke ga den sikkerheten som er nødvendig for å planlegge å ta ansatte tilbake.

– Det er viktig at virksomhetene får mulighet til å holde åpent med treffsikre smitteverntiltak heller enn å holde stengt. Derfor må regjeringen snarest mulig forlenge lønnsstøtteordningen, opprette en refusjonsordning for arbeidsgiverperioden for nye permitterte og sette ned renter og ytterligere utsette innbetaling av skatter og avgifter, sier Kristensen.