Flere har søkt erstatning etter koronavaksinering

Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått koronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.

Oslo 20210114. Naresh Kumar Chhura med en dose med koronavaksinen fra Pfizer-BioNTech på Bydel Bjerkes lokaler i Oslo torsdag. Byrådet i Oslo markerer starten på massevaksinasjonen. Coronavaksine. Covid 19. Pfizer. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud

Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning, melder NRK , som først omtalte saken.

Dette er de første erstatningskravene etter skader på grunn av koronavaksinen som er levert inn til Norsk pasientskadeerstatning.

Etterlatte søker erstatning

– Til nå har seks kvinner og en mann søkt om erstatning etter å ha tatt koronavaksine. De er mellom 40 og 89 år. Tre av dem døde og der søker de etterlatte om erstatning, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning i en pressemelding.

En av erstatningssøkerne fikk AstraZeneca-vaksinen og en annen fikk Pfizer-vaksinen. I de fem andre sakene er det ennå ikke avklart hvilken vaksine som ble brukt.

Bivirkninger

– Søkerne beskriver bivirkninger som svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning etter å ha tatt koronavaksinen, sier Jørstad.

I tillegg til de som søker erstatning etter skader på grunn av vaksine, har 83 pårørende etter pasienter som døde etter koronasmitte på sykehjem og sykehus fått erstatning.