Flere store selskaper leverte sterke kvartalstall

Flere store selskaper i Norge har offentligjort sine kvartalsresultater de siste par dagene. Her er noen av de viktigste.

Konsernsjef i Orkla Jaan Ivar Semlitsch presenterte tall for 3. kvartal på en webcast torsdag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Saken oppdateres...

Equinor:

Equinors justerte resultat ble på 5,5 milliarder dollar i første kvartal i 2021. I samme kvartal i fjor fikk selskapet et resultat på 2,1 milliarder dollar. Dette er det sterkeste justerte kvartalsresultat siden 2014, opplyser selskapet. Justert driftsresultat etter skatt er på 2,66 milliarder dollar. Resultatene kommer som følge av prisoppgang på olje og gass, fortsatte kostnadsforbedringer og streng kapitaldisiplin, ifølge selskapet.

Orkla:

Orkla økte driftsresultatet med 154 millioner kroner i første kvartal. Omsetningen holdt seg likevel på samme nivå som i fjor. I alt omsatte matvareprodusenten for 11.503 millioner kroner fra januar til mars i år. Det er 4 millioner kroner mindre enn i fjor. Driftsresultatet økte likevel med 154 millioner til 1.297 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med første kvartal i fjor. Før skatt endte resultatet på 1.434 millioner kroner, opp fra 1.152 millioner kroner i fjor.

DNB:

DNBs resultat før skatt endte på 7,6 milliarder kroner, sammenlignet med 5,1 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Det er et kraftig hopp. Lave boliglånsrenter og sterk konkurranse gjør at DNB har lavere inntekter, men selskapet leverer likevel milliardoverskudd, skriver Dagens Næringsliv. Driftsresultatet endte på 5,9 milliarder kroner i første kvartal, sammenlignet med 4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Storebrand:

Storebrands resultat før skatt i første kvartal endte på 745 millioner kroner. Resultatet er drevet av vekst innen forvaltningskapital og forsikringsinntekter. Selskapets resultat før skatt endte på 745 millioner kroner, som er et kraftig hopp fra resultatet i samme kvartal for ett år siden på minus 453 millioner kroner.

Aker BP:

Høyere oljepris bidro til høye inntekter og driftsresultat i første kvartal for Aker BP. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 127 millioner dollar. Det kommer fram i kvartalsrapporten til oljeselskapet Aker BP onsdag. Resultatet etter skatt er en klar forbedring sammenlignet med samme kvartal i fjor, da resultatet var minus 335 millioner dollar. De totale inntektene i første kvartal ligger på 1,13 milliarder dollar, opp fra 872 millioner samme kvartal i fjor. Driftsresultat (EBIT) ligger på 591 millioner dollar, mens driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) er 878 millioner dollar.