Nok en nedgang i matprisene

Tall fra SSB viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,6 prosent i mai 2021.

Prisene sank enda mer i mai. Foto: Terje Pedersen

De siste 12 månedene har prisene på mat og drikke gått ned med to prosent. Det skriver Virke i ei pressemelding.

– SSBs tall viser tydelig at matprisene bidrar til å holde den generelle prisveksten i samfunnet nede, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les flere saker om dagligvare HER.

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer går som regel ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, mens prisene regulerer seg på andre tidspunkt på året. Tradisjonelt har mai vært en måned der prisene har regulert seg noe opp, ifølge Størksen.

– Mai 2021 er derimot det tredje året på rad der prisene synker. De siste tolv månedene har matprisene gått ned med to prosent. Prisene på varer og tjenester generelt har økt med 2,7 prosent i samme periode. Den knallharde konkurransen mellom dagligvarekjedene bidrar fortsatt til å holde prisveksten nede.