Trønder-Avisa kjøper Meråkerposten

Trønder-Avisa AS har overtatt aksjemajoriteten i lokalavisen Meråkerposten. 

Konsernsjef i Trønder-Avisa, John Arne Moen. Foto: Marius Langfjord / Trønder-Avisa / NTB

Samtidig blir det klart at Amedia kjøper resten av aksjene i avisen, skriver fagbladet Journalisten.

Fordelingen mellom de to er at Trønder-Avisa kjøper 65 prosent, mens Amedia tar seg de siste 35 prosent.

Konsernsjef John Arne Moen i TA Media og Trønder-Avisa sier i en pressemelding at Meråkerposten i lengre tid har «vært på radaren», og at man derfor var interessert i å gå en runde med eier Svein Halvor Moe, da det ble klart at lokalavisen kunne være til salgs.

40 år lang historie

– Meråkerposten har en 40 år lang historie i lokalsamfunnet bak seg, og er en tung merkevare i en kommune preget av stort aktivitetsnivå. Vi er innstilt på å bruke de ressursene som er nødvendig for å videreutvikle Meråkerposten og føre den over i en tid hvor digital publisering blir stadig viktigere, sier Moen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Polaris Media vant i retten - har rett til å kjøpe en stor andel av Trønder-Avisa (+)

Moe, som var den første redaktøren i lokalavisen da den ble lansert for fire tiår siden, sier at han i utgangspunktet hadde tenkt at Meråkerposten var den siste av avisene han eier som ville bli solgt. Ifølge pressemeldingen sa han også nylig nei til en annen potensiell kjøper. Moe sier at salget til TA Media har vært en modningsprosess som har pågått siden før påske.

Ny redaktør

I forbindelse med oppkjøpet overtar Geir Olav Flåan som redaktør i Meråkerposten. Han har tidligere har vært redaktør i både Meråkerposten, Stjørdalens Blad og Malvikbladet. I dag er han journalist i Trønder-Avisa, ved avisas kontor i Stjørdal.

Her finner du flere mediesaker fra MN24