Kvartalstall:

Veksten fortsetter for trøndersk teknologi-gigant - har passert 1000 ansatte

Teknologiselskapet Nordic Semiconductor i Trondheim økte inntektene i andre kvartal, men hemmes av flaskehalser i leverandørsystemet.

Det er slike små databrikker Nordic Semiconductor produserer for de store elektronikkprodusentene. Foto: Espen Bakken

Nordic Semiconductor er Trondheims største teknologiselskap, og har hovedkontor på Tyholt, der store deler av selskapets utviklingsarbeid foregår.

Det børsnoterte selskapet utvikler databrikker for trådløs kommunikasjon, som blant annet brukes i treningsklokker og i pc- og mobiltilbehør.

Selskapet la tirsdag morgen frem resultatene for andre kvartal, og de viser en vekst i de samlede inntektene på 67 prosent det siste året, til 147,6 millioner dollar, eller 1,28 milliarder kroner med dagens kurs. Inntektene i første kvartal endte på 143 millioner dollar, slik at Nordic fortsetter å vokse.

Ebitda (resultat før avskrivninger) i selskapet endte på 28,4 prosent i andre kvartal, noe som er det høyeste enkeltresultatet siden tredje kvartal i 2020.

LES OGSÅ: Koronakrisen åpner markedsmuligheter for Trondheims største teknologibedrift

Vekst i alle bransjer

Selskapet melder om vekst i alle bransjer; helse, bærbar teknologi, bygg og anlegg og forbrukerelektronikk generelt.

Samtidig melder selskapet om det som har hemmet veksttakten i selskapet også tidligere, nemlig mangelen på det som utgjør mye av kjernen i produktene fra Nordic. Selskapet opplyser at den sterke etterspørselen etter slike databrikker har satt det globale leverandørsystemet under press. Ifølge selskapet klarer ikke leverandørene å produsere nok av de tynne silisiumskivene, såkalte «wafers», som er en slags grunnmur i databrikkene.

LES OGSÅ: Folk vet ikke hva Trondheims største teknologibedrift lager, men alle har ett eller mange av produktene deres

Ansetter flere

Nordic Semiconductor vokser også i antall ansatte, og selskapet melder om 32 prosent vekst i bemanning det siste året. Det er 1087 ansatte i selskapet, heter det i børsmeldingen.

Selskapet forventer en sterk utvikling i resultatet i tredje kvartal også, men spår noe lavere inntekter. Tilgangen på de såkalte "wafers" forventes å være begrenset også i tida fremover.