Søndag fløy flere enn noen annen dag gjennom pandemien

Søndag registrert Avinor 91 806 passasjerer på deres lufthavner, det høyeste antallet på én dag siden koronapandemien brøt ut i Norge i mars i fjor.

Gardermoen 20210705. Innsjekking på Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra og med mandag 5. juli tar de norske innreiserestriksjonene og karantenereglene utgangspunkt i de samme terskelverdiene som i EU. Det åpner for reiser til en rekke flere land uten at man må gå i innreisekarantene når man kommer hjem igjen. Foto: Hanna Johre / NTB Foto: Hanna Johre

I løpet av hele sist uke var det 527 840 passasjerer som fløy i Norge, skriver Avinor i en børsmelding.

Antallet passasjerer er om lag 50 prosent høyere enn i samme uke i fjor, men likevel under halvparten av samme uke i 2019, ifølge E24 , som omtalte saken først.

For utenlandsreiser var fallet på 83 prosent sammenlignet med 2019.

Flest passasjerer, 232 259, var innom Oslo lufthavn Gardermoen, en økning på 55 prosent fra samme uke i fjor. Alle de ni største flyplassene hadde betydelig økning i trafikk sammenlignet med fjoråret.