Måsøval blir Frøyas fjerde børsgigant

Oppdrettskonsernet Måsøval AS har søkt om opptak på børsen Euronext Growth.

Styreleder Lars Måsøval.

Selskapet blir dermed det fjerde børsnoterte selskapet på vesle Frøya. Oppdrettskonsernet skal på børs for å finansiere vekstplaner både i Norge og på Island, skriver nettstedet E24.

Selskapet produserer årlig rundt 17 000 tonn laks fra konsesjoner utenfor Frøya, Kristiansund, Aukra og Hustadvika.

Ifølge IntraFish prises Måsøval til rundt 3,25 milliarder kroner før en planlagt emisjon på 300 millioner kroner, og familien Måsøval planlegger å selge aksjer for inntil 825 millioner kroner i forbindelse med transaksjonen.

Euronext Growth er en slags mellomstasjon for selskaper, før de trer inn på Euronext-børsen, og brukes ofte av mindre og mellomstore bedrifter i denne prosessen.

Satser også på Island

I dag er produksjonen på 13 steder langs kysten fra Trøndelag.

Måsøval-familien eier også 55,6 prosent av aksjene i Ice Fish Farm, som satser på lakseoppdrett på Island, men den virksomheten er ikke en del av denne børsnoteringen, ifølge E24.

Odin Forvaltning, Handelsbanken Fonder og skipsreder Arne Blystads Songa Asset Management er hjørnesteinsinvestorer i transaksjonen, og har tegnet seg for henholdsvis 250, 125 og 75 millioner kroner.

Grunnlaget for det familieeide selskapet ble lagt av Karsten Måsøval, faren til styreleder Lars Måsøval, som regnes som en av pionerene innen norsk lakseoppdrett.

Lars Måsøval har en av de største formuene i Trøndelag, med over 361 millioner kroner på skattelistene for 2020.