Kommunikasjonslederen i Oi!, SIlje Kolaas Foto: Privat

Stor mataktør etablerer seg på Steinkjer

InnoCamp har de siste ukene blitt tre bedrifter rikere. Oi! Trøndersk Mat og Drikke, kommunikasjonsbyrået Pkom AS og rådgivningsselskapet Avantas har alle gjort sine inntog. Samtlige har ansatte med betydelig fartstid fra mediebransjen.

– I Oi! er det mye fart, og da er InnoCamp et naturlig sted for oss å dra. Vi samarbeider allerede med flere av aktørene her, så dette er et naturlig skritt for oss, sier kommunikasjonslederen i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Silje Kolaas.

Oi! står bak blant annet Trøndersk Matfestival, Bryggerifestivalen i Trondheim og Trøndersk Matmanifest.

– Oi! er for folk utenfor kanskje mest kjent for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Men når vi ikke arrangerer festivaler, jobber vi med rekruttering til både blå og grønne yrkesgrupper. I tillegg jobber Oi! med forskning og utvikling – vi jobber bredt inn mot matregionen.

Etableringen på Steinkjer og InnoCamp er en del av satsingen på Trøndelag som matregion, og for å komme nærmere samarbeidspartnere i norddelen av fylket.

– Det er en strategisk viktig plassering. NIBIO, Bondelaget og Mære landbruksskole er her. Og det er en rekke matprodusenter i området. Vi gleder oss til videre samarbeide med disse, sier Kolaas.

Gastronomi-senter i Europa

– Trøndelag som matregion har fått internasjonal anerkjennelse, og i 2022 er vi European Region of Gastronomy. Vi blir nødt til å samarbeide bredt, hvis vi skal klare å bli en destinasjon for matglade turister fra hele verden, forteller kommunikasjonssjef Silje Kolsaas.

Silje er for øvrig styremedlem i Kommunikasjonsforeningen i Trøndelag, og har tidligere jobbet som journalist i blant annet NRK Trøndelag.

Otto Ulseth har ved siden av mediejobbene skrevet bøker om Oddvar Brå, Nils Arne Eggen, Drillo og Petter Northug Jr. Foto: Glen Musk

Medielederne inntar InnoCamp

1. februar flyttet også Pkom og Avantas Aktiv inn på InnoCamp. Disse byråene huser de gamle avisgeneralene Otto Ulseth, Arve Løberg og Jo Kristian Kvernland.

Otto er kjent som både forfatter og mangeårig journalist i Adresseavisen, NRK, Dagbladet og Nidaros. I tillegg har han vært hovedtrener for Tromsø IL og assistenttrener for Irak. I det daglige jobber han for og er medeier i trenings- og konsulentselskapet Avantas Aktiv.

Otto deler lokale med Pkom, hvor den tidligere sjefredaktør og adm. dir. i Trønder-Avisa, Arve Løberg, jobber, sammen med Jo Kristian Kvernland. Arve var med og startet TV2, har vært markedsdirektør i teleselskapet Chess og platedirektør for plateselskapet Norske Gram, som hadde blant annet Åge Aleksandersen og DDE i stallen.

Arve Løberg fra kommunikasjonsbyrået Pkom. Foto: Harald Sæterøy

Kvernland er tidligere privatmarkedssjef i Trønder-Avisa, men har også bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i fylkeskommunen, kommunikasjonssjef på Stiklestad nasjonale kultursenter og gründer av kommunikasjonsbyrået Ofag AS.