Dette skal være første gang i Norden, melder bensin- og energikjeden Circle K selv, i en pressemelding.

– Motivasjonen vår er å gjøre det så enkelt og sømløst som mulig å kjøre elbil. En del synes lading kan være knotete og komplisert. Med Autocharge går alt av seg selv, sier Anders Kleve Svela, som leder E-Mobility-enheten i Circle K Norge.

Autocharge er en automatisk betalingsløsning som slår inn med en gang du plugger inn ladekabelen, forutsatt at bilen er registrert i Circle K Charge-appen. Autocharge-ladere er markert med «A» i appen. Autocharge er tilgjengelig ved 80 Circle K-stasjoner i Norge og ved et stort antall stasjoner i resten av Skandinavia, samt Estland, opplyser Circle K.

Kleve Svela forteller at Autocharge kan brukes på tre av fire elbilmodeller.

– Vi tilbyr nå Autocharge på stasjonene Circle K Harran, Circle K Namsos, Circle K Nidarvoll, Circle K Oppdal, Circle K Steinkjer og Circle K Stjørdal. Om lag 90 prosent av hurtig- og lynladerne våre støtter Autocharge, og de resterende laderne skal byttes ut fortløpende, sier han.

Med Autocharge trenger du ikke tenke på verken app eller brikke når du skal lade bilen.

Testet betaversjon

– Første gangen velger du Autocharge i ladeappen, skriver inn bilmerke og -modell, og etter dette vil registrering, lading og betaling gå automatisk, sier Kleve Svela.

En betaversjon har allerede blitt testet i Sverige, med svært gode resultater, melder Circle K.