Kaltroco LTD har gjennomført kjøp av aksjer fra Sintef Venture IV og andre investorer samtidig som det er det gjort en emisjon som skal sikre fremtidig vekst og videre utvikling. Målet er mangedoblet omsetning de neste årene. – Vi er veldig glade for å få med en tyngre aktør på eiersiden. Dette styrker vår mulighet til å utvide virksomheten betydelig i det globale markedet, sier Tore M. Remman, CEO i CFeed i en pressemelding.

CFeed utvikler og selger startfôr for oppdrett av saltvannsfisk og reker til internasjonale og norske kunder. Virksomheten ble etablert av Sintef i 2014 med produksjon i Vanvikan i Trøndelag. Nå skal forskningsinstituttet ut av eierbrøken, og Kaltroco LTD inn.

Bærekraftig oppdrett

– Vi har kommersialisert med bakgrunn i vår forskning og kompetanse innenfor bioteknologi og oppdrett. For at CFeed skal kunne realisere sin vekststrategi er det riktig at nye kapitalsterke og industrielle eiere tar over stafettpinnen etter oss, forteller Asle Jostein Hovda, Investeringssjef i Sintef TTO. Målet til CFeed er bærekraftig oppdrett av startfôr til et utallig arter globalt innenfor akvakultur. – CFeed produserer høykvalitetsfôr som er lett å lagre, transportere og arbeide med før det gis til fiskeyngelen i sin naturlige form. Dette oppnås i et helt lukket system, med et svært begrenset avtrykk. Vi er glade for å samarbeide med CFeed for å skalere produksjonen og adressere noen av kjerneutfordringene innen ernæring og helse som akvakultursektoren står overfor i dag, sier Cornou Rykaart, CFO i Kaltroco.

Fortsatt vekst

Tore M. Remman forklarer at selskapet etter emisjonen, kan fortsette å vokse og realisere planene som er lagt for de neste fem årene. Dette innebærer økt produksjon og videreutvikling av teknologien – og bygging av ny fabrikk. – Med nye eiere på plass skal teknologien gå over til fullskala, for å serve det norske og internasjonale markedet, forklarer han.

I følge Proff.no hadde selskapet 9,7 millioner kroner i inntekter i 2021, og et resultat før skatt på minus 11,7 millioner kroner. Største eier har vært Sintef Venture IV med 31,9 prosent.